Alameda Research, BitDAO’nun radarına girdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BitDAO topluluğu Alameda’nın BitDAO (BIT) varlıklarıyla ilgili taahhütleri hakkında bilgi vermesini istedi. FTX token’da (FTT) meydana gelen dalgalanmalarla ilgili endişeler, Sam Bankman-Fried’ın diğer şirketi Alameda Research’e de sıçradı. 

BitDAO, 2 Kasım 2021 tarihinde 3.362,315 FTT token karşılığında 100 milyon adet BIT token’ı Alameda’yla 2 Kasım 2024 yılına kadar, yani üç yıl boyunca elinde bulundurma taahhüdüyle takas etti. BitDAO topluluğu, artmakta olan belirsizlikler ve spekülasyonlar göz önüne alındığında, Alameda’nın BIT token’larını boşaltmasından ve üç yıllık karşılıklı satış yapılmaması taahhüdünü ihlal etmesinden şüphelenerek 8 Kasım’da BIT fiyatlarındaki ani düşüşe tepki gösterdi. 

1 günlük BIT piyasa fiyatı. Kaynak: CoinMarketCap

BitDAO topluluğu, BIT fiyatındaki düşüş sebeplerini daraltarak, Alameda’nın BIT tokenlerini tutma taahhüdünü izlemek ve doğrulamak için bir izin talebinde bulundu. Bununla birlikte BitDAO, hazinesinin 3.362,315 FTT token’ın tamamını elinde tuttuğunu gösteren bir adres paylaşarak taahhüdü kendi tarafınca yerine getirdiğini gösterdi. 

Bu karşılık topluluk, Alameda’ya kendi taahhüdünü kanıtlaması içi 24 saat müddet verdi. 

Ayrıca topluluktan konuya ilişkin şu açıklamalar geldi: 

“Alameda için tercih edilen yöntem, 100 milyon BIT token’ı, BitDAO topluluğunun doğrulayabilmesi ve anlaşma sonlanana kadar tutabilmesi için zincir üstü bir adrese transfer etmesidir.”

Kripto para borsası Bybit’in kurucu ortağı Ben Zhou, hiçbir şey doğrulanmayacak olsa bile BitDAO topluluğunun Alameda’dan gelen fonların kanıtını doğrulamak istediğini belirterek konuyu toparladı. 

Alameda Research CEO’su Caroline Ellison, bu ithamın karşısında durarak şirketin ne yanlış bir şey yaptığını ne de kanıtlanması için fonları paylaşma sözü verdiğini belirtti ve Zhou’ya şu açıklamalarda bulundu: 

“Şu anda müsait değiliz ama bu biz değildik, ortalık sakinleştiğinde size fon kanıtı vereceğiz.” 

Öte yandan BitDAO’nun Alameda’dan fon kanıtı talep etme önerisine belirsiz bir uyarı eşlik etti: 

“Bu talep gerçekleştirilmediği ve yeterli alternatif kanıt ya da bir cevap gelmediği takdirde, BitDAO Hazinesindeki FTT ile nasıl başa edileceğine dair karar vermek BitDAO topluluğuna bağlı olacaktır.” 

Nansen CEO’su Alex Svanevik, Bybit’in risk sermayesi kolu olan Mirana Ventures’ı FTX’ten 100 milyon BIT çekilip çekilmediğini bulmak için zincir üzerindeki verileri inceledi. Ne var ki, Svanevik kripto topluluğuna spekülasyonlara inanmamaları gerektiği konusunda tavsiyede bulundu. Svanevik, para çekme işlemlerinin Alameda’nın satış yaptığı anlamına gelmeyeceğini de sözlerine ekledi. 

İlginizi çekebilir: Mara, Afrika kripto cüzdan hizmetini başlattı 

Birçok FTX kullanıcısı 6 Kasım itibarıyla paralarını borsadan çekerken gecikme ve başarısızlık gibi sorunlarla karşılaştı. 

Bunun üzerine FTX, para çekme sorunlarıyla ilgili şikayetleri ele aldı. Borsa, Bitcoin’de (BTC) yaşanan gecikmelerin neden meydana geldiğini açıklığa kavuşturdu ve sınırlı node verimliliği sebebiyle Bitcoin çekme işlemlerinin yavaşladığını kaydetti. 

FTX, stablecoin çekimlerinde yaşanan gecikmelerin ise, bankaların hafta içi faaliyetlerine yeniden başlamasının ardından para çekme hızlarının normale döneceğini söyledi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Alameda Research, BitDAO’nun radarına girdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!