Solana, Google rallisinde kazandığı değeri kaybetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana (SOL) piyasasındaki güncel ralli, yatırımcıların dikkatinin Alameda Research hakkında çıkan borçlarında temerrüde düşebileceği söylentilerine dönmesiyle son buldu.

Alameda Research söylentileri SOL’ü etkiledi 

SOL fiyatı, 7 Kasım’da neredeyse yüzde 6 düşerek 30,50 dolara geriledi. Gün içindeki düzeltme, SOL’ün 38,75 dolarda tepe yaptığı 5 Kasım’da başlayan geniş çaplı düşüş trendi kapsamında gerçekleşti. Solana fiyatı, o tarihten beri yüzde 20’nin üzerinde düştü.

SOL/USD paritesinin günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

SOL fiyatında gerileme, Alameda Research’ün borç yükümlülüğünün 8 milyar dolar olduğu fakat bilançosunda bu borcu karşılayacak kadar likit varlığı olmadığı söylentileriyle başladı.

İlginçtir ki, fonun bilançosunda bulunan SOL, FTX Token (FTT), Serum (SRM) ve Oxygen (OXY) gibi tüm varlıklar, Alameda’nın borçlarında temerrüde düşebileceği endişesiyle geçtiğimiz 48 saatte düşüş gösterdi.

1. low liquidity tokens

$4.6bn of the assets are in low liquidity tokens:

⚰️ $SOL
⚰️ $SRM
⚰️ $MAPS
⚰️ $OXY
⚰️ $FIDA

other than SOL there is no way to liquidate the rest of the holdings without completely crashing the markets

the last 4 on the list are highly dillutive too!

— otteroooo (@otteroooo) November 7, 2022

Google iş birliği, NFT piyasasının büyümesi

Yine de yatırımcılar, 7 Kasım itibarıyla SOL fiyatını teknik destek seviyesi 30 doların üzerinde tutuyor. Bunun bir nedeni, hafta sonu duyurulan Google Cloud iş birliği olabilir.

Buna ek olarak, Solana’nın NFT piyasası da giderek daha fazla ilgi görüyor. Solana’da piyasaya sürülen toplam NFT sayısı, 2022’nin ikinci çeyreğinden üçüncü çeyreğine yüzde 19,3 artış göstererek 8 milyonu geçti.

Solana’da ikincil NFT satışlarının hacim hakimiyeti. Kaynak: Messari/CryptoSlam

Ayrıca Instagram da 2 Kasım’da Solana tabanlı NFT’lerin platformda oluşturulması, satılması ve sergilenmesine olanak sağlayan bir entegrasyon gerçekleştirdi.

SOL fiyatı yüzde 50 yükselebilir mi?

Yukarıda da belirtildiği gibi, SOL fiyatındaki düzeltme de 7 Kasım’da 30 dolar desteğinin test edilmesiyle yavaşlamış gibi görünüyor.

SOL/USD paritesinin günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

SOL, Ağustos 2022’den beri bu destek çizgisinden iki kez sekerek neredeyse 37 dolara kadar yükseldi. Yalnızca ekim ayında 27,75 dolara gerileme görüldü. Çok aylık alçalan trend çizgisi direnciyle birlikte aynı fiyat tabanı, Solana’nın 6 Kasım ile biten haftada fiyat rallisini sınırlandırdı.

SOL, 37 dolar direncini kırması halinde Aralık 2022’ye kadar 44,25-47 dolar bandını test edebilir. Bu da güncel kura kıyasla yüzde 50’lik artışı temsil ediyor.

Tam aksine, 27,75-30 dolar desteğinin altına gerileme halinde ise SOL 19,50 dolara, yani güncel kurun yüzde 40 altına gerileme riski taşıyor.

SOL/USD paritesinin haftalık fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Söz konusu seviye, yukarıdaki grafikte de görüldüğü gibi Mart-Temmuz 2021 arasında destek işlevi görmüştü.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Solana, Google rallisinde kazandığı değeri kaybetti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!