Immutable Telif Modelini Genişletiyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ölçeklendirme protokolü ImmutableX’in geliştiricileri Immutable, uygulanabilen NFT telif politikasını Ethereum’a genişletme planlarını açıkladı. Bu, Web3 endüstrisinde uygulanabilen telif ödemeleri konusunda standartlar oluşturmanın ilk adımı olarak geliyor. Amaç 1,8 milyar doları aşan içerik oluşturucu telif haklarını korumaktır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

NFT Royalty Modeli 

Birkaç NFT pazar yerinin bunu isteğe bağlı hale getirmesinden sonra içerik oluşturucu telif ödemeleri son zamanlarda manşetlere çıkıyor. Liste, Magic Eden gibi devlerin yanı sıra yaratıcı telif ücretlerini bile hurdaya çıkaran LookRare’i içeriyor. İsteğe bağlı telif ücretlerinin, telif hakkı ödemeleri yoluyla para kazanan içerik oluşturucularını büyük ölçüde etkilenmektedir.

Ancak sorun, telif ücretlerinin zincir üzerinde uygulanabilir olmaması gerçeğinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca bunları uygulamak NFT pazarlarına kalmıştır. Aksine, Immutable daha önce ImmutableX aracılığıyla uygulanabilen telif ücretleri uygulamıştır. Bununla birlikte platform, telif ücretlerini karşılayan akıllı sözleşmeler için beyaz liste ve kara liste oluşturarak modeli Ethereum’a genişletmeyi hedefliyor.

Başka bir deyişle içerik oluşturucular, hangi akıllı sözleşmelerin NFT’lerini gönderip alabileceğine karar vermek için topluluk tarafından yönetilen bu listeleri kullanabilecekler. Bu şekilde, kullanıcılar yalnızca içerik oluşturucu telif haklarına saygı gösteren sözleşmeler aracılığıyla işlem yapacaktır.

Bu Modelin Önemi Nedir?

Günün sonunda Immutable, içerik oluşturucuların telif modelleri üzerinde kontrol sahibi oldukları Web3 ekosistemi yaratmayı hedefliyor. Bunun için içerik oluşturucular, kullanıcılar ve NFT pazar yerlerinin birlikte çalışması esastır. Ayrıca Immutable, NFT pazarlarından, oyunlardan ve içerik oluşturuculardan liderlerle birlikte bir çalışma grubu oluşturmayı da planlıyor. Bununla birlikte Immutable’ın Kurucu Ortağı ve CTO’su Alex Connolly şunları söyledi:

“VİZYONUMUZ, İÇERİK OLUŞTURUCULARIN TELİF HAKKI MODELİ VE UYGULANABİLİRLİK DÜZEYİ KONUSUNDA BİR SEÇİME SAHİP OLDUĞU VE KULLANICILARIN EN İYİ DENGEYİ TUTTUKLARINI DÜŞÜNDÜKLERİ PROJELER SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA AYAKLARIYLA OY KULLANABİLECEKLERİ BİR EKOSİSTEMDİR.” “YUMUŞAK OLARAK UYGULANAN TELİF HAKLARI, YALNIZCA PROJELERİ DESTEKLEMEYE ÇALIŞAN KULLANICILARI CEZALANDIRMAYA HİZMET EDER. AYRICA YARATICILARIN VE OYUN STÜDYOLARININ GELİR AKIŞLARINA OLAN GÜVENİNİ BÜYÜK ÖLÇÜDE AZALTIR. TELİF HAKLARI, DOĞRU BİR ŞEKİLDE YAPILANDIRILDIĞINDA, ÖNEMLİ ÖLÇÜDE UZUN VADELİ TEŞVİK UYUMU SAĞLAR.”

Immutable Nedir?

Immutable, Layer 2 Ethereum ölçeklendirme platformu ImmutableX ile ünlü bir blok zinciri teknoloji şirketidir. Ayrıca Immutable Group, Gods Unchained ve Guild of Guardians gibi en iyi blok zinciri oyunlarının arkasındaki Immutable Games Studio’yu da içermektedir. Sidney merkezli şirket, 2018 yılında James Ferguson, Robbie Ferguson ve Alex Connolly tarafından kurulmuştur.

ImmutableX, Ethereum tabanlı blok zinciri oyunları ve NFT projelerini basmak, ticaretini yapmak ve ölçeklendirmek için önde gelen platformlardan biridir. Özellikle yüksek işlem hızları, ölçeklenebilirlik ve güvenliğin yanı sıra karbonsuz, gassız bir ücret çözümü sunar. Son zamanlarda, popüler olan NFT pazarı Rarible’da Immutable X ile entegre edilmiştir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Immutable Telif Modelini Genişletiyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!