Haftanın öne çıkan kripto para haberleri | 31 Ekim

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı hafta boyunca yaklaşık 20.000 – 22.000 dolar arasındaki seviyelerde oynamalar yaptı. 31 Ekim Pazartesi günü haftaya yaklaşık 20,6 bin dolar seviyesiyle giriş yapan Bitcoin, cuma gününe kadar belirli bir aralıkta seyrettikten sonra hafta sonu yukarı yönlü bir performans sergiledi. Bitcoin ve Ether gibi büyük kripto paraların fiyat performansı, geçtiğimiz haftaya kıyasla 31 Ekim Pazartesi günü durgunlaştı. Federal Rezerv’in çarşamba günü açıkladığı faiz oranı artışı kararının ardından 20.000 dolar civarında gezinen Bitcoin, sonraki gün yükselişe geçti ve hafta içini yaklaşık 21 bin dolarla kapattı. En büyük kripto para, yazının yazıldığı esnada borsalarda 21.209 dolardan işlem görüyor.

CoinMarketCap verilerine göre yazının yazıldığı esnada kripto para piyasasının toplam değeri yaklaşık 1,05 milyar dolar, Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranı da yüzde 38,7 olarak hesaplandı.

Haftayı yaklaşık 1.500 dolar ile 1.700 dolar seviyeleri arasında geçiren Ethereum (ETH)’nin piyasaya hakimiyet oranı ise yüzde 18,8.

İşte 31 Ekim Pazartesi ile 6 Kasım Pazar tarihleri arasında kripto para dünyasında öne çıkan haberlerin kısa özetleri:

MakerDAO’nun kurucu ortağı, 29 yaşında hayatını kaybetti

MakerDAO’nun kurucu ortaklarından Nicolai Muchgian, Porto Riko’da yer alan Ashford Hastanesi’nin arkasındaki bir plajda ölü bulundu. 29 yaşındaki Muchgian’ın, MakerDAO’nun kodlarını da yazdığı biliniyordu. Muchgian, daha önce Ethereum, BitShares ve DAI fork Rai projelerinde de çalışmıştı.

Deribit siber saldırıda 28 milyon dolar kaybetti: Para çekme işlemlerini durdurdu!

Dev kripto para türev borsası Deribit, sıcak cüzdanlarında 28 milyon dolara mal olan siber saldırının ardından, para çekme işlemlerini durdurdu. Twitter hesabı üzerinden bir gönderi paylaşan borsa, 1 Kasım tarihinin gece yarısında sıcak cüzdanlarının siber saldırıya uğradığını açıkladı.

Deribit, yaşanan kayıpların borsa’nın rezervleri tarafından karşılandığını ve müşterilerin fonlarının güvende olduğunu belirtti

Coinbase’in baş ürün sorumlusu görevden ayrıldı

Popüler kripto para borsası Coinbase’in baş ürün sorumlusu Surojit Chatterjee, şirketteki görevinden ayrıldığını açıkladı. Chatterjee, konuya ilişkin açıklamasında artık bir araya ihtiyacı olduğuna işaret etti. Şirketin üst düzey yöneticisinin, 3 Şubat 2023’e kadar CEO Brian Armstrong’un danışmanı olarak şirkette çalışmaya devam edeceği belirtildi.

Gala (GALA), bir yanlış anlaşılma sonucu yüzde 25,6 değer kaybetti

Blokzincir oyun şirketi Gala Games, multi miyar dolarlık rug pull yöntemiyle dolandırıcılık veya siber saldırı korkusu, GALA token’ının geçici olarak yüzde 25,6 oranında değer kaybetmesine neden oldu.

CoinGecko verilerine göre, GALA’da beklenmedik bir dolandırıcılık ya da siber saldırıya dair oluşan korkular, token fiyatının 3 Kasım tarihinde 0,0394 dolar seviyesinden yüzde 25,6 değer kaybederek 0,0293 dolara kadar geri çekilmesine neden oldu.

BTC balinası 1 milyar doları neredeyse ücretsiz olarak transfer etti

Bir Bitcoin kullanıcısı, blokzincirdeki bir adrese, yaklaşık 1 milyar dolara denk gelen 50.562 BTC göndererek, sadece 2.513 Satoshi (yarım dolar) ücret ödedi. Bu rakam, işlem yapılan toplam değerin yaklaşık yüzde 0,0001’lik çok küçük bir kısmına denk geliyor.

Ünlü Instagram fenomeni, kripto dolandırıcılığı suçlamalarını kabul etti

ABD Adalet Bakanlığı, kısa bir süre önce Jay Mazini adıyla tanınan Instagram fenomeni Jebara Igbara’yı 2021’de dijital varlıkları da içeren elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama faaliyetleri yürüttüğü gerekçesiyle mahkemeye çağırdı. Igbara, mahkemede suçunu kabul etti. Ünlü Instagram fenomeni 20 yıllık hapis cezasıyla karşı karşıya.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Haftanın öne çıkan kripto para haberleri | 31 Ekim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!