OpenSea Çalınan NFT’leri Algılayıp Engelleyecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde NFT’lerin daha fazla benimsenmesinin önündeki ana engellerden biri güven ve güvenlik sorunlarıdır. En yaygın riskler hırsızlık ve dolandırıcılıktır. Bunu kabul eden OpenSea, çalıntı olarak işaretlenen NFT’lerin satışını durduracağını belirtti. Bu, dolandırıcıların ve bilgisayar korsanlarının çalınan NFT’leri yeniden satmasını önlemek içindir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

OpenSea Platformunda Yeni Güvenlik Sistemi

Şirket, bir blog gönderisinde şüpheli işlemlere karışan NFT’leri işaretleyecek yeni bir sistemi test etmeye başladığını duyurdu. Bunlar, inceleme altında olarak işaretlenecektir. Ayrıca kullanıcıların bunları platform üzerinden satın almalarını engelleyecektir.

OpenSea’nin piyasa operasyonları ve dürüstlükten sorumlu başkan yardımcısı Anne Fauvre-Willis’e göre, sistem çeşitli endüstri veri kaynaklarına bakacak. Bu, NFT’nin sahibinin portföyünden nasıl aktarıldığını ve aktarım sırasında ilişkili portföyler tarafından başka hangi işlemlerin yapıldığını içerecektir.

Bir işlem şüpheli olarak işaretlenirse, NFT’nin eski sahibi e-posta ile bilgilendirilecektir. Eğer öyleyse, çalındığını bildirme ve mevcut OpenSea protokollerini kullanarak bir polis raporu gönderme seçeneğine sahip olacaklar. Ancak yedi gün yanıt alınmazsa, NFT’nin kilidi açılacaktır.

Sınırlı Deneme Aşaması

Şimdiye kadar OpenSea’nin işlemleri manuel olarak durdurma yeteneği, çalınan NFT’leri bildiren kullanıcılara bağlıydı. Örgüt, genellikle çalınan bir NFT’nin kurbanın tepki verme şansı bulamadan satıldığını söylüyor. Bunun nedeni, bu dolandırıcılıkların oluşabileceği hızdır.

Otomatik sistemin çalışmasının “sınırlı bir deneme aşaması” yeni başladı ve önümüzdeki haftalarda daha fazla eğitim verilecektir. Ayrıca OpenSea’nin NFT’nin güvenlik sisteminden yoksun bir pazarda yeniden satılmasını engelleme yeteneği sınırlıdır.

Ancak DappRadar verilerine göre, açık ara en büyük NFT pazarı olmaya devam ediyor. Bu, bir önceki yıla göre satış hacminde ve işlem sayısında önemli düşüş olmasına rağmen değişmemiştir. Şirket projeyi, gelecekte keşfettikleri diğer pazar yerleriyle de paylaşabilir.

Çalınan NFT’ler Ne Olur?

Gerçekten de en yaygın olan bu hırsızlık türü çok basittir. İnsanlar, cüzdanlarını kendilerine ücretsiz bir basım veya başka bir fayda vaat eden dolandırıcı bir web sitesine bağlayan bir mesajı imzalarlar. Bu yapıldıktan sonra bilgisayar korsanları tüm varlıklarını çalar.

OpenSea’de çalınan NFT’lerin yeniden satışını engellemek, onu geri alabileceğiniz anlamına gelmez. Yardım sayfalarında belirtildiği gibi cüzdanınızdan bir NFT kaldırıldığında oyun biter. Aslında işlem zaten blok zincirine kaydedilmiştir ve hırsızın yardımı olmadan neredeyse geri alınamaz.

Bu nedenle bu teknik, Apple’ın aktivasyon kilit sistemine benzer. OpenSea, platformunda yayınlanan tehlikeli bağlantıları ortadan kaldırmak için çalışıyor. Bunu yapmak için programları, bilinen kötü amaçlı sitelerin bir listesi aracılığıyla otomatik olarak tanımlıyor. Ayrıca platform, çeşitli hırsızlık türlerini önlemek için simüle edilen etkileşimleri ve işlemleri kullanmaktadır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
OpenSea Çalınan NFT’leri Algılayıp Engelleyecek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!