Elon Musk’ın başı Twitter’daki toplu işten çıkarmalarla derde girebilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Twitter’ın yeni CEO’su Elon Musk platformda toplu işten çıkarmalara başlarken, şirket çalışanları Musk’a toplu dava açmak için harekete geçti.

Musk, 4 Kasım’da başladığı toplu işten çıkarmalarla şirketin 7.500 kişilik iş gücünü küçültmeye başladı. Twitter’ın 27 Ekim’de 44 milyar dolara satılmasının üzerinden çok geçmeden, yeni CEO’nun çalışan sayısını 3.500 civarına düşüreceği söylentileri dolanmaya başladı.

Twitter çalışanları, Bloomberg’in haberine göre işten çıkarma kararlarına tepki olarak San Francisco federal mahkemesine başvurdu. Davacılar, Twitter’ın gerekli bildirimi yapmadan çalışanları işten çıkartarak federal yasaları ve Kaliforniya yasalarını ihlal ettiğini iddia ediyor.

Davacıların referans aldığı federal Işçi Düzenlemesi ve Işten Çıkarılmaları Bildirme Kanunu, büyük şirketlerin en az 60 gün önce bildirim yapmadan toplu işten çıkarma yapmalarını yasaklıyor. Ünlü insan hakları avukatı Lisa Bloom, Musk’ın Kaliforniya’da 75’ten fazla çalışanı olan tüm şirketlerin tâbi olduğu bu yasayı tamamen göz ardı ettiğini öne sürüyor.

This WARN law applies to all California employers of 75+ employees, which obviously includes Twitter with its thousands of employees.

Purpose of the law is to give laid off employees time to figure out how to handle this disruption.

And Elon completely ignores it.

— Lisa Bloom (@LisaBloom) November 4, 2022

Toplu davayı açan avukat Shannon Liss-Riordan, tüm Twitter çalışanlarının haklarının farkında olmaları gerektiğini söyledi. Avukat, “Çalışanlar bir imzayla haklarından vazgeçmemeli ve haklarını arayacakların bir alana sahip olmalı” diye ekledi.

Liss-Riordan, Musk’ın elektrikli araç şirketi Tesla’ya da iş gücünü yüzde 10 azaltması nedeniyle Haziran 2022’de dava açmıştı. Tesla, davayı henüz mahkemeye taşınmadan arabulucular yoluyla çözerek kazanmıştı. Hatta Musk, davadan “tırı vırı” diye bahsetmişti.

Davacıların avukatı, “Tesla’da uyguladığı taktiğin aynısını tekrarlıyor gibi gözüküyor” diye belirtti.

Kitlesel işten çıkarmalar Twitter’a özel bir durum değil. Teknoloji sektörünün durgunlaşmaya başladığı bu dönemde Meta, Amazon, Microsoft ve Google gibi birçok şirket ya işten çıkarmalara başladı ya da işe alımları durdurdu.

Mevcut koşullardan kripto şirketleri de etkilendi. CoinGecko verilerine göre, 2022’de kripto alanında en çok işten çıkarma yapılan şehirler San Francisco, Dubai ve New York oldu.

Kaynak: CoinGecko

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Elon Musk’ın başı Twitter’daki toplu işten çıkarmalarla derde girebilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!