MiCA yasa tasarısı, kripto fenomenlerini köşeye mi sıkıştıracak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto paraları düzenlemeyi amaçlayan Avrupa Birliği (AB) yasa tasarısı, aralarındaki çıkar çatışmalarını açıklığa kavuşturmazlarsa, kripto fenomenlerinin piyasayı manipüle etmekle suçlanmalarına neden olabilir. 

Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi tarafından 10 Ekim’de onaylanan Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) yasa tasarısı birkaç karşılaşılan engelin ardından kanun haline gelmesi bekleniyor. 

Stablecoin ihraççısı Circle’ın AB strateji ve politika direktörü Patrick Hansen, tasarının durumunu yakından takip ediyordu. Hansen, 1 Kasım’da Twitter’da bir gönderi paylaşarak uygun bir şekilde açıklanmayan kamu yorumlarına göndermede bulunan bir bölüme dikkat çekti. 

Crypto influencers beware: Commenting on crypto assets in (social) media without disclosure and profiting from the effects of that will be considered market manipulation in the EU once MiCA is in force.@zachxbt pic.twitter.com/BflVXPazjS

— Patrick Hansen (@paddi_hansen) November 1, 2022

Hansen’ın ışık tuttuğu bölüm, kripto varlıklarda işlem açtıktan aldıktan sonra görüş bildirmenin ve bu çıkar çatışmasını etkili bir şekilde açıklamamanın piyasa manipülasyonu olarak kabul edilebileceğini belirtiyor. 

Bu bölüm, ayrıca MiCA yasa tasarısında yer alan önlemlerin önemli bir parçasıdır. Hansen’ın dikkat çektiği bu bölüm, kripto varlık piyasalarının bütünlüğünü sağlamak için tüyo alarak alım satım yapma, içeriden alınan bilgileri yasa dışı bir şekilde ifşa etme ve kripto varlıklarla ilgili piyasa manipülasyonlarını önlemeyi amaçlıyor. 

Öte yandan söz konusu bölüm kripto topluluğu tarafından da ilgi gördü. Reddit’in kriptoyla ilgili olan alt grubunda paylaşılan bir gönderi topluluğun bu bölümü desteklediğini ortaya koydu. Reddit alt grubundaki gönderide ise şunlar belirtiliyordu: 

“İnsanları kandırmak için projeleri tanıtan ve sonrasında hiçbir sorumluluk üstlenmeyen kripto fenomenleri bu yasayı hakkediyor.” 

MiCA, he ne kadar 2024 yılına kadar yürürlüğe girmeyecek olsa da yasanın geçmesi muhtemel görünüyor. Bununla birlikte Hansen, 5 Ekim tarihinde tamamlanmasının ardından tasarıya, “saf bir formalite” göndermesinde bulundu. 

7/ Afterward, the final texts will be voted once more – a pure formality at this point – in the Parliament’s ECON committee, the Council, and finally in the Parliament’s plenary.

Based on similar financial legislation, this could happen between Dec 22 – Jan 23.

— Patrick Hansen (@paddi_hansen) August 6, 2022

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
MiCA yasa tasarısı, kripto fenomenlerini köşeye mi sıkıştıracak?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!