Instagram, yeni NFT özelliklerini hayata geçirmeye hazırlanıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya platformu Instagram, içerik oluşturucuların NFT’leri yaratmasına, sunmasına ve satmasına imkân tanıyan birtakım NFT araçları sunmaya hazırlanıyor. 

Instagram’ın ana şirketi Meta 2 Kasım’da Creator Week 2022 etkinliğinde platformun içerik oluşturucularına “dijital koleksiyon ürünlerini” oluşturmalarına ve hem Instagram’da hem de dışında satmalarına izin verecek. 

Meta, içerik oluşturucuların platform içerisinde NFT’leri yaratmak, sunmak ve sonrasında satabilmeleri için “uçtan uca bir araç takımına” sahip olacağını kaydetti. Bununla birlikte şirket bu geliştirme ve işlevsellik için ilk ortağı olarak Polygon (MATIC) blokzincirini seçtiğini açıkladı.

Meta’nın Instagram için NFT arayüzünün konsept fotoğrafları. Resim: Meta

Meta, ABD’li içerik oluşturuculardan oluşan “küçük bir grubun” yeni özellikleri test etmesine izin verileceğini ve daha sonrasında ise diğer ülkelere genişleyeceğini belirtti. Öte yandan şirket bu özelliklerin ne zaman hayata geçirileceği konusunda bir bilgi vermedi.

Desteklenen blokzincirler arasında Ethereum (ETH), Flow (FLOW) ve Polygon’un bulunmasının yanı sıra Meta, Solana (SOL) blokzinciri ve popüler cüzdanı Phantom’u da desteklediğini açıklığa kavuşturdu.

Ayrıca, platforma video NFT’leri de eklenecek ve NFT koleksiyonlarının isimleri ve açıklamaları gibi metaveriler de OpenSea’den alınacak. 

Meta’nın ticaret ve finans teknolojisi başkanı Stephane Kasriel, Meta’nın 2024 yılına kadar NFT’lerin oluşturulmasından ve satılmasından bir ücret talep etmeyeceğini söyledi. Kasriel, blokzincir gaz ücretlerinin “lansman sırasında” Meta tarafından karşılanacağını söyledi, ancak lansmanın ne kadar süreceği hakkında bir detay vermedi.

Kasriel, Apple’ın OpenSea gibi NFT pazarları tarafından uygulanan ortalama yüzde 2,5 komisyona nazaran daha pahalı olduğu için sert eleştirilere maruz kalan NFT satışlarındaki yüzde 30 komisyon ücreti kesmelerine göndermede bulundu. Kasriel, NFT işlemlerinin hala App Store ve Google Store gibi uygulama mağazalarındaki ücretlere tabii olacaklarını belirtti.

Bununla birlikte alıcılar, hem Apple hem de Google’ın komisyonlardan kaçınılmaması adına yalnızca itibari para birimi ile uygulama içi satın alımlarını desteklediğinden Instagram uygulaması aracılığıyla kripto kullanarak Instagram NFT’lerini satın alamayacak gibi görünüyor. 

Meta, henüz NFT satışlarından ne kadar komisyon alacağını ve telif ücreti sisteminin nasıl işleyeceğine dair bir açıklamada bulunmadı. Şirketin, NFT pazaryerlerinin telif hakkı modeline geçmek için uyguladığı baskıları takip edip etmeyeceği bilinmiyor.

Cointelegraph, komisyon ve telif hakkı yapısı hakkında açıklama için Meta ile iletişime geçti, ancak hemen bir yanıt alamadı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Instagram, yeni NFT özelliklerini hayata geçirmeye hazırlanıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!