UnionBank, kripto para alım satım işlemleri başlattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filipinler’deki en büyük küresel bankalardan biri olan Filipinler Bankalar Birliği (UnionBank), İsviçre’li bir kripto şirketiyle iş birliğine imza atarak kripto para alım satım işlemleri başlattı. 

Şirket, 2 Kasım tarihinde gerçekleştirdiği ortak duyuruda UnionBank’in belirli bireysel müşterileri için Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) saklama ve alım satım hizmetleri için pilot uygulama başlattığını açıkladı. 

Yeni yatırım ve alım satım özelliği, UnionBank ve İsviçreli kripto teknoloji şirketi Metaco iş birliğinde gerçekleştirildi. UnionBank’in başlattığı bu özelliği, Metaco’nun dijital varlık platformu Harmonize’da faaliyete geçecek. Bununla birlikte UnionBank, Metaco ile kripto alım satım işlemlerini geliştirmek için ilk olarak geçtiğimiz ocak ayında ortaklık kurmuştu. 

Filipinler Merkez Bankası Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP) tarafından lisanslanan ve denetlenen UnionBank, son yıllarda aktif bir şekilde kripto endüstrisini araştırmaya devam ediyor. Bununla birlikte UnionBank, 2019 yılında Filipin pesosuna sabitlenmiş ve ödemelere odaklanmış bir stablecoin piyasaya sürmüştü. 

UnionBank’in teknoloji ve dönüşümden sorumlu başkanı Henry Aguda, Metaco’nun şirketin Filipinler’de “müşteri odaklı” hizmetler sağlama hedefinde kritik bir rol oynadığını söyledi. Aguda, ayrıca UnionBank’ın ülkedeki erken düzenlenmiş ve kripto benimsemelerinde öncü şirketler arasında yer aldığını belirtti ve ekledi: 

“UnionBank’in endüstride öncü konumda olmasından gurur duyuyoruz. Ülkede müşteriler için dijital varlık alım satım özelliklerine izin veren ilk düzenlenmiş banka biz olduk.” 

UnionBank’in yeni kripto alım satım işlemleri başlatacağı haberi, Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos’un dijital bankacılık ve dijital işlemlerde uzmanlaşmak için blokzincir teknolojisini benimsemenin önemini vurgulamasından kısa süre sonra geldi. 

Marcos, geçtiğimiz eylül ayında gerçekleştirdiği resmi bir başkanlık konuşmasında, UnionBank’in elde ettiği birkaç kilometre taşına değinde ve şunları söyledi: 

“UnionBank’in bankacılık sektöründe yenilik ve dijital çözümler yoluyla fırsatlar yaratma konusundaki başarı geçmişi tartışılmaz.” 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
UnionBank, kripto para alım satım işlemleri başlattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!