Satoshi Lab, NFT Pazar Yeri MOOAR’ı Başlattı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fitness uygulaması STEPN’in arkasındaki şirket olan Find Satoshi Lab (FSL), bugün Solana ve Ethereum’da çok zincirli bir NFT pazarı olan MOOAR’ın piyasaya sürüldüğünü duyurdu. MOOAR, FSL ekosistemi çatısı altında merkezi olmayan bir borsa olan STEPN ve DOOAR’a katılıyor. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Satoshi Lab MOOAR’ı Duyurdu

MOOAR, bir koleksiyon basıldığında %2 varsayılan ile içerik oluşturucuların aidatlarının %0,5-%10 arasında telif hakkı politikasıyla ödenmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Ayrıca içerik oluşturucu merkezli bir NFT pazarı olan bir profil resmidir (PFP). Platform, NFT pazarından ve iki temel hizmeti tek bir platformda birleştiren bir NFT launchpad’den oluşmaktadır.

Kullanıcılar, hiçbir hizmet ücreti ödemeden NFT alıp satabilecek ve launchpad’de en sevdikleri projeye oy verebilecektir. Ayrıca daha fazla avantaj için hesap seviyeleri kazanabilecekler. MOOAR ile FSL, üç projesinin birlikte çalıştığı tüm FSL ekosistemi için değer yaratmayı amaçlıyor. Bununla birlikte STEPN’in yerel tokeni $GMT için ilk yeni yardımcı program enjeksiyonunu başlatıyor. Üyelerin ilk platform ücretlerinin dışında ek hizmet ücreti ödemesine gerek kalmadan sürdürülebilirlik modeli oluşturulmaktadır. NFT alanındaki sıfır veya isteğe bağlı telif ücretlerini çevreleyen şiddetli tartışmalarla birlikte MOOAR, bir blog yazısında şöyle ifade etti:

“isteğe bağlı telif ücretlerinin, nihayetinde NFT pazarının bir bütün olarak ölümüne yol açacak tehlikeli bir emsal oluşturmaktadır”

Find Satoshi Lab’in kurucu ortağı Yawn Rong ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“FSL, içerik oluşturucuların telif haklarını hak ettiğine inanıyor. bu yüzden MOOAR için telif ücretlerini kullanmaya karar verdik. Sıfır hizmet ücretinin yalnızca bir üyelik modeliyle sürdürülebilir olduğunu düşünüyoruz. FSL ve daha büyük endüstrinin, varlığını sürdürmesi için yaratıcılarımıza değer vermemiz gerekiyor. Milyonlarca yeni Web2 kullanıcısını Web3 ve NFT dünyasına tanıtma ve eğitme, egzersizi oyunlaştırarak sağlıklı bir yaşam tarzına ilham verme ve iklim değişikliğiyle mücadele etme misyonumuzu daha da ileriye taşımak için sabırsızlanıyoruz.”

MOOAR Üyelik Modeli

Aylık 29,90 ABD doları olan MOOAR’ın üyelik modeli, geliştirme ve bakım maliyetlerini karşılamayı amaçlıyor. FSL, üyelik ücretinin daha sonra MOOAR’daki %0 hizmet ücretlerinden oluştuğunu belirtti. Bununla birlikte genellikle önemli tasarruflara dönüştüğünü söylüyor. Örneğin bir kişi Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT’sini 60 ETH karşılığında %2 platform ücreti alan bir pazarda takas ederse, bu ücret yalnızca bu işlemden itibaren 5 yıllık MOOAR üyeliğini kapsayacaktır.

MOOAR, Genesis Sneakers’a sahip olan, 1.500 km’den fazla koşmuş veya 50’den fazla aktivasyon kodu vermiş olan STEPN kullanıcılarına ücretsiz üyelik sunuyor. Ücretsiz aboneliğin süresi, yerine getirilen kriterlere bağlı olacaktır. Ayrıca uygun kullanıcılar STEPN’den daha fazla bilgi içeren bir e-posta almış olmalıdır.

MOOAR’ın Etkileri

MOOAR, içerik oluşturucu telif ücreti eğiliminin yükselişi göz önüne alındığında, FSL’nin içerik oluşturucuları sürdürülebilen bir şekilde telafi etmesine olanak tanımaktadır. Geçtiğimiz birkaç ay içinde X2Y2, Magic Eden ve en son olarak LookRare gibi en iyi pazar yerleri, NFT alıcılarının satın alma yaparken içerik oluşturucu telif ücreti ödemesi şartını kaldırmayı seçti. Sonuç olarak NFT hacimleri düştü. Bununla birlikte içerik oluşturucular en iyi yaptıkları şeyi yapmak için daha az teşvik edilmiştir.

FSL’nin arkasındaki ekip, sorunu çözmek için “sıfır hizmet ücretinin yalnızca üyelik modeliyle sürdürüleceğini” düşünmektedir. Bu nedenle, şirketin ve genel NFT endüstrisinin kendini sürdürebilmesi için yaratıcılara değer verme ihtiyacı vardır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Satoshi Lab, NFT Pazar Yeri MOOAR’ı Başlattı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!