Celsius’un faaliyetlerinde Ponzi izleri araştırılacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Celsius’un iflas sürecini denetleyen hakim, müfettiş ve Celsius alacaklılarından oluşan resmi komiteye şirketin Ponzi gibi çalışıp çalışmadığını belirlemek için bir soruşturma yürütmeleri emrini verdi.

1 Kasım tarihli duruşmada verilen emir, müşterilerin Celsius’un yeni müşterilere ait varlıkları faiz ödemek ve mevcut kullanıcılar çekim işlemlerini yeniden açmak için kullandığı, yani saadet zinciri işlettiği yönündeki iddiaların ardından verildi.

Hakim, 9 Eylül’de bağımsız bir denetçinin atanarak, Celsius’un vergi ödeme prosedürleri ve bazı müşterilerin farklı hesaplara taşınmasının ardındaki sebepler gibi şirket faaliyetlerinin araştırılmasını talep etti.

Kredi protokolü ilk kez Ponzi gibi faaliyet göstermek ile suçlanmıyor. Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü KeyFi da 7 Temmuz’da Celsius’a dava açtığında saadet zinciri suçlaması yöneltmişti.

Celsius, 13 Temmuz’da kripto değerlerindeki çakılmayı ve likidite sıkıntılarını gerekçe göstererek, 11. Madde kapsamında iflas başvurusu yapmıştı. İflas süreci bu tarihten beri mahkeme yoluyla yürütülüyor.

Duruşmanın hakimi Martin Glenn, Celsius’un 62 çalışanını şirkette tutmak için yaklaşık 3 milyon dolar ödeme başvurusuna da daha fazla detay eklenmesi gerektiğini belirtti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Celsius’un faaliyetlerinde Ponzi izleri araştırılacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!