Huobi’nin Delist Duyurusunun Ardından Stablecoin HUSD Sabitliğini Kaybetti: Yüzde 82’lik Düşüş

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Huobi’nin pazarlamasında aktif rol oynadığı stablecoin HUSD, Huobi’nin kendisini delist edeceğini duyurmasının ardından %82 değer kaybetti.

Huobi’nin 27 Ekim tarihinde resmi web sitesi üzerinden HUSD hizmetlerini durduracağını ve 4 Ekim’de listeden tamamen kaldıracağını açıklamasının ardından stablecoin, %82 değer kaybederek 0,28 dolara düştü.

Stable Universal tarafından ihraç edilen HUSD, daha öncesinde de eylül ayında %4 değer kaybederek 1 dolar sabitinden uzaklaşmıştı.

Borsanın HUSD’yi delist etme kararı, TRON’un kurucusu olarak bilinen Justin Sun’ın Huobi’nin üst düzey pozisyonlarından birine getirilmesinin ardından verildi. Justin Sun’ın HUSD’deki işlem hacmini kendi stablecoin’i USDD’ye kaydırmak için bu kararı aldığı iddia edildi.

Huobi hesaplarında HUSD bulunduran kullanıcılar ise HUSD düşüşünden etkilenmedi. Zira borsa, açıklamayı yaptığı tarihte kullanıcıların hesaplarında bulunan HUSD bakiyelerinin 1:1 oranında Tether (USDT) ile değiştirileceğini bildirmişti.

HUSD, 1 milyar doları aşan tarihinin en yüksek piyasa değerinden devasa bir düşüşle 68,6 milyon dolara indi. Öte yandan 24 saatlik işlem hacminde ise 1,22 milyar dolarla 2021 yılındaki rekoruna oldukça yaklaştı.

Huobi, HUSD’nin 2018 yılındaki lansmanından bu yana HUSD’nin pazarlanmasında aktif rol almıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Huobi’nin Delist Duyurusunun Ardından Stablecoin HUSD Sabitliğini Kaybetti: Yüzde 82’lik Düşüş
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!