THORChain ağı yazılım hatası nedeniyle durduruldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zincirler arası değişim ve proof-of-bond (bağ kanıtı) ağı THORChain bireysel node’lar arasında determinist olmaması nedeniyle bugün erken saatlerde durduruldu.

THORChain ekibi ilk olarak Twitter’da Türkiye saati ile 23:00’da bir gönderi paylaşarak, geliştiricilerin bir zincir kesintisinin farkında olduklarını ve sorunun temel nedenini bulmaya çalıştıklarını açıkladı. 

Ekip, yaklaşık dört saatin ardından yeniden bir güncelleme paylaştı ve “konsensüsün dağıtılmış durum makinesinin bireysel node’lar ve determinist olmamasından dolayı, defterin bozulmasını önlemek için durdurulduğunu” açıkladı. 

THORChain ekibi, yapılan güncellemeye göre bir sonraki adımda sistemin determinist olmamasının neden kaynaklandığını bulmak, bir güncelleme başlatmak ve durum makinesini yeniden aktive etmek için çalışacak. Her ne kadar birinci adımın yapılacağı belirtilse de ekip henüz ilk adımın gerçekleştirildiğine dair bir bilgilendirme yapmadı. 

Consensus halts in a distributed state machine are from sources of non-determinism between individual nodes and prevent the ledger from becoming corrupted.

Next steps:
1) Find source of non-determinism
2) Release update
3) Restart state machine

(1) is close https://t.co/sS4EMbYcOQ

— THORChain (@THORChain) October 27, 2022

Bir THORChain araştırmacısı, haberin çeviri yayın saati ile ağın hala durdurulmuş vaziyette olduğunu belirtti. Bununla birlikte token değişim platformu ThorSwap, kendi güncellemesini sağlayarak platformun çalıştığını belirtti. 

THORswap, “THORChain Swaps/LP’nin mevcut durdurulmasıyla ilgili güncelleme. Fonlar güvende. DEX Toplayıcısı aracılığıyla ThorSwap’ın, Ethereum ve ERC-20 işlemleri çalışıyor. Sıkı tutunun, THORChain geliştiricileri olaya el attı” ifadelerini kullandı. 

THORChain altyapı geliştiricileri Nine Realms, ağ’da meydana gelen kazandan etkilenmediğini söyledi. Nine Realms, hataları gidermenin THORChain ağını geliştirmenin bir parçası olduğunu belirtti. 

Nine Realms, “Meydana gelen her durdurmada güvenlik ve yazılım geliştirme uzmanları anında müdahalede bulunuyor. Bu da protokolün gelişmesine sebep oluyor. Ağ olgunlaştıkça da sistemde meydana gelen durdurmalar seyrekleşir” açıklamalarında bulundu. 

Cointelegraph, yorum için THORChain’e ulaştı ve yanıt alındığında haberi güncelleyecek.  

İlginizi çekebilir: Solana kurucu ortağı: Ağ kesintileri bizim lanetimiz oldu 

Öte yandan bu hafta ağında sorun yaşayan tek protokol THORChain olmadı. Meta’nın sahip olduğu mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 25 Ekim’de neredeyse 2 saat boyunca 2 milyar kullanıcısını çevrimdışı bıraktı. WhatsApp, sorunu sistem hatasına bağladı, ancak konuya ilişkin herhangi bir detay vermedi. 

THORChain’in yerel token’ı RUNE, son 24 saatte yüzde 1,4 değer kaybederek 1,53 dolar seviyelerine kadar geri çekildi. CoinGecko verilerine göre RUNE, 19 Mayıs 2021’den bu yana tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20,87 dolar seviyelerinden yüzde 92,7 değer kaybetti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
THORChain ağı yazılım hatası nedeniyle durduruldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!