Kripto şirketleri işe alımlara devam ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto şirketleri işe alımlara devam ediyor ancak piyasadaki gerilemenin ortasında bu durum aktif olarak sürmeyebilir. Sektördeki kaynaklar da Cointelegraph’a verdiği demeçte, “sektöre girmeyi düşünüyorsanız, bu süreç ayaklarınızı yere sağlam basmanız için iyi bir zaman” olduğunu söyledi.

Wachsman’ın küresel yetenek başkanı Tyler Feinerman, “Geçen yıl olduğu kadar çok açık pozisyon reklamı yapılmasa da, şirketler kesinlikle işe alımlara devam ediyor. Ayrıca müşterilerimiz, kritik işe alımlar için en iyi yetenekleri bulma konusunda yardım için bize gelmeye de devam ediyor,” ifadelerini kullandı.

LinkedIn verilerine göre ekim ayında ABD’de 7.200’den fazla iş pozisyonu listelendi. Ayrıca eylül ayında blokzinciri iş sitesi Crypto Jobs List’te yayımlanan aylık iş sayısı da bir yıl öncekiyle aynı seviyeye geri döndü.

Unfortunately several crypto exchanges announced big layoffs recently:
– @coinbase 18%
– @Gemini 10%
– @cryptocom 5%
– @BlockFi 20%

Despite all this several of our hiring partners are still looking for devs: Rust, Solidity, React, NodeJS…

✉️ DMs are open! #hiring

— CryptoCareers | Hiring Web3 Developers (@_cryptocareers) June 14, 2022

The Crypto Recruiters’ın kurucusu ve CEO’su Emily Landon, şirketlerin geçtiğimiz aylarda işe alım sürecini yavaşlatması konusunda “Sektördeki insanlar artık birçok şapka takıyor,” ifadelerini kullandı. Fırsatlar hala olduğu yerde duruyor, ancak ayı piyasası kripto ve Web3 sektörünü çeşitli şekillerde etkiledi. Düzenli iş ilanlarının bulunma olasılığı daha düşük, bu da adayların bir pozisyon almak için aktif olarak ağ kurması gerektiği anlamına geliyor.

Topluluk üyeleriyle etkileşim kurmak için kripto buluşmalarının yanı sıra Discord ve Telegram kanallarına katılmak gibi seçenekler de kripto alanında çalışmak isteyenler için oldukça önemli stratejiler olmaya devam ediyor. Feinerman, “Web3 alanında çalışmakla ilgilenen insanları yerel buluşmalara katılmaya gerçekten teşvik ediyorum. Birçok şehirde herkesin katılabileceği kripto buluşmaları var ve bunlar zaten sektörde olan insanlarla ağ kurmak ve tanışmak için harika fırsatlar,” dedi.

Şirketler, kripto kışının ortasında pazarlama ve satış yerine, ürün geliştirme rolleri için daha uygun pozisyonlarla işe alımlar yaparken önceliklerini de yeniden gözden geçiriyor. Wachsman’ın yetenek başkanı, “Şirketler işe alım planlarını geliştirici ve ürün rollerinin yanı sıra oluşturmaya daha fazla odaklanmak için değiştiriyor,” ifadelerini kullandı.

Cointelegraph tarafından daha önce de bildirildiği gibi, önümüzdeki yıllarda profesyonellere yönelik talebe ayak uydurmak için kolejler ve üniversiteler, öğrencilerin blokzinciri ekosistemini daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için özel kurslar sunmayı planlıyor. Geleceğin işgücünü hedefleyen California Üniversitesi, Berkeley ve Wyoming Üniversitesi, bu kurslara başlayan kurumlar arasında bulunuyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto şirketleri işe alımlara devam ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!