Cool Cats, Çalışanlarını Aniden İşten Çıkardı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cool Cats NFT projesinin, herhangi bir gerekçe göstermeden personellerinin işine son verdiği iddia ediliyor. Birkaç ekip üyesi, sosyal medya üzerinden aniden işten çıkarıldıklarını ve bunun şokunu yaşadıklarını dile getirdi. Bir üye hareketi, ‘büyük bir şok yaşadım. Neler oluyor?’ diyerek eleştirdi. Ayrıca son gelişmenin yeni CEO’nun bir kararı olduğu ve maliyet tasarrufu önlemi olduğuna dair spekülasyonlar oluştu. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Cool Cats Çalışanlarına Gerekçe Göstermeden İşten Çıkardı!

Dün, Cool Cats’in eski kıdemli dijital illüstratörü Kittycakes, artık projeyle çalışmadığını açıkladı. Açıklamasında, ‘ne yazık ki bu karar benim seçimim değildi. Ayrıca aniden ortaya çıktı. Bu haber büyük bir şok yaşamama sebep oldu. Ayrıca ben hala yaratmaya devam ediyorum. Neden işten çıkarıldığıma dair hiçbir fikrim yok. Tam olarak emin değilim ama diğer insanların da etkilendiğini biliyorum’ dedi.

Benzer şekilde, eski Cool Cats personeli Dani’ninde aynı gün işine son verilmiştir. Kısa bir süre sonra Dani’de açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘bana haberi insan kaynakları iletti. Haberi ilettikten sonra, 10 dakika içinde bütün her yere erişimim kısıtlandı. Ancak en azından güle güle deme şansım oldu’ dedi. Şu an itibariyle Cool Cats’in bazı personellerini neden işten çıkardığına dair çok az bilgi bulunmaktadır. Ancak Kittycakes, ‘tahmin yürütmek gerekirse, şirketin yeni CEO’su, yeniden yapılandırma adı altında işten çıkarma gerçekleştirdi. Ayrıca departmanlar arasında maliyet tasarrufu önlemlerinin alındığını varsayardım’ diye tweet attı.

Yaşanan kripto kışı nedeniyle birçok proje ve şirket sert kararlar almak zorunda kaldı. Örneğin temmuz ayında OpenSea, piyasa çöküşünü ve küresel ekonomik belirsizliği gerekçe göstererek personelinin yüzde 20’sini işten çıkardı. Cool Cats’in kararının da benzer nedenlerden kaynaklanmış olacağı tahmin edilmektedir. Ancak, proje henüz herhangi bir resmi açıklama gerçekleştirmemiştir.

Sektörde İşten Çıkartmalar Devam Ediyor!

Birçok NFT projesi personel sayısını azaltmaya devam ediyor. Bunun en büyük nedeni yaşanan kripto kışıdır. Kripto kışının ne kadar süreceğine dair tahmin yürüyemeyen veya çok uzun süreceğini düşünen şirketler, ekip sayısında küçülmelere gitmektedir.

NFT sektörüne girişler tam hız devam ediyor. Ancak kazançların düştüğü verilerle açık bir şekilde aktarılıyor. Bu sebeple şirketler, bir şekilde giderlerini azaltmaya çalışmaktadır. Bazı şirketler ödeme yapamayacak duruma gelene kadar denese de bazı şirketlerde ilk sendelemelerde personellerinden vaz geçiyor.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Cool Cats, Çalışanlarını Aniden İşten Çıkardı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!