Bitcoin’de (BTC) Yaşanan Yükselişin Sebebi Bu Olabilir: 2,4 Milyar Dolarlık Opsiyonun Vadesi Doldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hafta ortasında Ethereum (ETH) ve Bitcoin’deki (BTC) yüksek volatilitenin, yakın zamanda vadesi dolan ve toplamda 2,4 milyar dolar değerinde olan Bitcoin ve Ethereum opsiyonları ile ilişkili olduğu öne sürüldü.

Vadeli kripto ve opsiyon borsası Deribit’in sağladığı verilere göre 28 Ekim tarihinde 1,3 milyar dolarlık Bitcoin ve 1,1 milyar dolarlık Ethereum opsiyonu olmak üzere toplamda 2,4 milyar dolarlık opsiyonun vadesi doldu.

Uzmanlar, son 25-26 Ekim tarihlerinde Ethereum ve Bitcoin’de gözüken volatilitenin serbest kalan opsiyonlara karşı yatırımcıların kendini yeniden pozisyonlamasından kaynaklanabileceğini öne sürdüler.

Bir ürünü belirli bir vadeye kadar/vade sonunda üzerinde yazan anlaşma fiyatından ve anlaşılan adetten alma/satma hakkı veren bir yatırım aracı olan opsiyonlar, diğer yatırım araçlarının aksine yatırımcılarına hak verirken onları yükümlülüklerden uzak tutar.

İyi bir portföy koruma aracı olarak kabul edilen opsiyonların, özellikle yoğunlaştığı zamanlarda piyasalarda yüksek volatilitenin görülmesi doğal karşılanmaktadır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de (BTC) Yaşanan Yükselişin Sebebi Bu Olabilir: 2,4 Milyar Dolarlık Opsiyonun Vadesi Doldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!