Microsoft, Hizmetlerini Metaverse’e Uyumlu Hale Getirecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazılım ve bilgi işlem devi Microsoft, yazılım hizmetlerinin bir kısmını Metaverse’e uyarlamayı hedefliyor. Microsoft BAE’nin CMO’su Ihsan Anabtawi, şirketin bulut bölümünü Metaverse deneyimleriyle uyumlu hale getirmek için çalışıyor. Ayrıca şirketlerin elde edilen verileri kendi özel uygulamaları için kaynak olarak kullanmalarına izin verecek geliştirmeler üzerinde çalışmalar devam etmektedir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Microsoft Metaverse Geleceğine Hazırlanıyor!

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Microsoft, kurumlar için geleceği şekillendirmeyi hedefliyor. Ayrıca tüketiciler için de dijital geleceğin Metaverse kısmını düşünen şirketler arasında yer alıyor. Bu odağın bir parçası olarak Microsoft BAE CMO’su Ihsan Anabtawi, şirketin planları ve Metaverse ile ilgili düşünceleri hakkında açıklama yaptı.

Anabtawi, Metaverse’ün yükselişinin devam edeceğini savunmaktadır. Ayrıca ‘gelişen araç, bugün bilindiği şekliyle interneti tamamlamaya gelen doğal bir olay olarak ele alınmalıdır. Metaverse’ü, 1990’larda ve 2000’lerde bir veri interneti, 2010’larda insanların interneti olarak başlayan ve şimdi nesnelerin interneti olan internetin evrimindeki bir sonraki adım olarak görmek en doğrusu olacaktır’ dedi.

Şirket Metaverse’e Özel Geliştirmelerle İlgileniyor!

Microsoft, tüketicilerin ve şirketlerin zengin uygulamalar oluşturmasına olanak sağlamak istiyor. Bunun için bulut ve diğer bölümlerini birden çok Metaverse deneyimiyle birleştirmek için çalışmaları sürdürüyor. Microsoft, uzun vadede bunu gerçeğe dönüştürmek için gerekli araçları sağlamayı hedeflemektedir. Ayrıca aktif olarak yatırım yaparak Metaverse’e daha fazla kullanıcı getirmeyi hedefliyor. Anabtawi, bunun şirket için bir trendden daha fazlası olduğunu açıkladı.

Bu Metaverse taahhüdünün bir kısmı şirketin, diğer şirketlerin fiziksel olanlar yerine holografik prototipler üretmesini sağlayacaktır. Örneğin daha önce bir ürünün tasarımı için farklı hesaplamalar yapmasına izin verecek olan Hololens 2 kulaklık seti ile bunu açıklayabiliriz. Bu araçta seri üretime geçiş yapacaktır. Bu anlamda, Microsoft’un bulut bölümü, bu görev için gereken analitiği, verileri ve yapay zekayı sağlayacaktır.

Microsoft, tüketici tarafında da aktif olmuştur. Kasım ayında şirket, Teams uygulaması için aramalarda dijital avatarların kullanılmasına izin veren bir Metaverse özelliği olan Mesh’i piyasaya sürmüştür. Microsoft, haziran ayında başlatılan Metaverse Standard Forum’un bir parçası olarak Metaverse standartlarının oluşturulmasında yer alıyor. Şirket Metaverse geliştirmelerine odaklanarak geleceği şekillendirmede rol almak istemektedir. Bu bakımında şu an gerçekleştirdikleri geliştirmeler, gelecekte herkesin kullanacağı Microsoft’un araçlarından biri olabilir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Microsoft, Hizmetlerini Metaverse’e Uyumlu Hale Getirecek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!