Singapur, NFT’leri Mülkiyet Olarak Kabul Etti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NFT’ler, cuma günü bir yüksek mahkeme kararı sayesinde Singapur’daki mülke benzer bir yasal statüye sahip oldu. NFT’ler bu kararla beraber Singapur ülkesinde mülkiyet olarak kabul edildi. Karar, bir Bored Ape Yacht Club NFT’nin satışını çevreleyen bir mayıs ihtiyati tedbir davasına atıfta bulunmaktadır. Yargıç, NFT’lerin mülk olarak kabul edilmek için yasal gereklilikleri karşıladığını doğruladı. Bu nedenle, kararın Singapur’daki ve belki de dünyadaki NFT’ler üzerinde önemli bir etkisi olabilecektir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Singapur NFT’lerin Kaderini Değiştirebilir!

Singapur’da Bored Ape Yacht Club NFT’nin satışıyla ilgili dava ülkedeki en yüksek mahkemeye kadar taşınmıştır. Cuma günü, Yargıç Lee Seiu Kin, NFT’lerin statüsünün mülk statüsü gerekliliklerini karşıladığını doğruladı. Bunun önemli bir nedeni, NFT’lerin birbirinden ayırt edilebilir olmasına dayanmaktadır.

İhtiyati tedbir Asya’da türünün ilk örneği değildir. Ayrıca, NFT’lerle ilgili ticari bir anlaşmazlık olan talebin niteliği, dünya çapında son derece nadirdir. Hukuk sistemi teknolojiye ayak uydurduğunda, önümüzdeki yıllarda Web3 ile ilgili daha fazla dava olması muhtemeldir.

Janesh Rajkumar başlangıçta Singapur NFT davasını BAYC NFT’sini korumak için öne sürmüştür. NFT’yi topluluk platformu NFTfi’de kripto para kredileri için teminat olarak kullandı. Bay Janesh, chefpierre olarak bilinen birinden borç almayı kabul etmişti. Ayrıca ödünç alınan tutarı geri ödemek için bir sürenin uzatılmasını istemiştir.

Davacıya göre, iki taraf tartışmalara başladı. Ancak Chefpierre yeni koşulları reddetti. Ayıca NFT’yi ele geçirmek için haciz seçeneğini kullanmakla tehdit etmiştir. Sonunda, Chefpierre haciz seçeneğini kullanarak BAYC 2162’yi aldı. Bay Janesh buna itiraz etmek için Singapur’da yasal bir dava açmıştır. Bunu takiben, NFT Singapur davasındaki yargıç, BAYC NFT’nin satışını veya devrini durdurmak için bir ihtiyati tedbir kararı aldı. Bununla beraber BAYC kararının arkasında, NFT’lere mülkiyet statüsü verilmiştir. Ancak bu kalıcı bir sonuç değildir. Ayrıca yargıç Lee, daha eksiksiz sunumların yararına farklı bir sonuca varılabileceğini açıklamıştır.

NFT’lerin Tanınırlığı Artıyor!

NFT’ler son dönemde ülke çapında kabul almaya başlamıştır. Bununla beraber NFT’lerin mülk olarak sayılması sektör bakımından oldukça önemlidir NFT’lerin dönem içinde inişli çıkışlı grafiklerinin yanı sıra kullanım alanları giderek artmaktadır.

NFT’ler ve Metaverse birbirini tamamlamaya devam ettikçe sektörlerin gelişimi dikkat çekiyor. Metaverse NFT’lerin en çok kullanıldığı alan olarak ön plana çıkıyor. Bu da ikisinin şu anda birbirini desteklemesi anlamına geliyor. Sektörler birbirleriyle etkileşim kurarak geliştikçe Web3 içerisinde ki yerlerini sağlamlaştırıyor.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Singapur, NFT’leri Mülkiyet Olarak Kabul Etti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!