Near Vakfı, USN yatırımcılarına 40 milyon dolar hibe etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Near Protocol’un stablecoin’i USN, son dönemde gerektiği kadar teminatlandırılmamış hale geldi. Near Vakfı, Terra (LUNA) ve TerraUSD (UST) çöküşüne benzer bir durum yaşanmasını önlemek amacıyla USN’yi terk etmeyi önerdi. Vakıf, yatırımcıları korumak ve USN’yi eşit miktarda Wrapped Tether’e (USDT.e) dönüştürmelerine yardımcı olmak amacıyla 40 milyon dolarlık fon oluşturdu.

Near Vakfı, 24 Ekim’de oluşturduğu fon ile seçili USN sahiplerine token’larını bire bir oranında USDT.e’ye dönüştürme imkanı sunacak. Program, USN’nin ihraççısı Decentral Bank’in (DCB) algoritmik başarısızlık nedeniye dolar sabitini kaybedeceğine dair endişelerini paylaşmasından sonra başlatıldı.

In response to a recent issue with USN, the @NEARFoundation is funding a protection Programme to safeguard USN holders.

More details below https://t.co/NDMZUO2Wim

— NEAR Protocol | Create Without Limits (@NEARProtocol) October 24, 2022

USN Koruma Programı, 40 milyon dolar teminat eksiğini kapatmayı amaçlıyor. Vakıf, bu açığın Near Protocol (NEAR) token fiyatıyla ilişkili olmadığını doğruladı ve yalnızca yatırımcıyı olası bir çöküşten koruyacak önlemlerin alındığını açıkladı.

“NEAR Vakfı, DCB’nin USN’yi uygun şekilde terk etmesini öneriyor. Vakıf, bu süreci desteklemek için Aurora Labs’e USN Koruma Programı’nı oluşturması amacıyla 40 milyon dolar hibe etti.”

Aurora Labs’e verilen hibe, sabitini kaybeden stablecoin’lerini değiştirmeleri için hızla kullanıcılara sunuldu. Dönüşümlere ise ancak DCB’nin durdurma sürecini başlatmasının ardından izin verilecek.

DCB, USN token’ların v2 sürümüyle artık algoritmik olmadığını ve stablecoin’i sıra dışı piyasa koşullarında yeterince teminatlandırılmamış olmaya açık hale getirdiğini söyledi.

Hangi kullanıcıların bu imkanı kullanmaya uygun olduğuna dair bilgi verilmedi. Near, dönüşümün 24 Ekim 2023’e kadar süreceğini açıkladı.

Near Vakfı, Cointelegraph’ın yorum talebini yanıtlamadı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Near Vakfı, USN yatırımcılarına 40 milyon dolar hibe etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!