Ethereum NFT Yaratıcıları, Telif Haklarından 2 Milyar Dolar Kazandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yayınlanan Galaxy Digital raporuna göre, Ethereum NFT koleksiyonlarının yaratıcılarına 1,8 milyar doların üzerinde telif ücreti ödenmiştir. Bored Ape Yacht Club yaratıcısı Yuga Labs, 147 milyon dolardan fazla ödeme ile en yüksek telif hakkına sahip şirketlerden biridir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Ethereum NFT Yaratıcıları, OpenSea Pazarında Kazandı!

Galaxy Digital tarafından yayınlanan rapora göre, popüler Ethereum tabanlı NFT’lerin yaratıcıları büyük gelir elde etti. Rapora göre yaratıcılar, yarattıkları NFT’lerin ikincil satışlarından 1,8 milyar doların üzerinde telif hakkı kazandı. Galaxy Digital’den Sal Qadir ve Gabe Parker, OpenSea’deki NFT yaratıcıları için ortalama telif ücretinin geçen yıl ikiye katlandığını açıkladı. Bu oran yaklaşık olarak, yüzde 3’ten yüzde 6’ya yükselmiştir. DappRadar’a göre, OpenSea’nin ticaret hacmi açısından hala en büyük NFT pazarı olduğu göz önüne alındığında, bu oran oldukça önemlidir.

BAYC yapımcısı olan Yuga Labs’ın en yüksek NFT telif hakkına sahip olduğu açıklanmıştır. Yuga Labs, net değeri yaklaşık 4 milyar dolar olan popüler bir yaratıcıdır. Ayrıca şirket kendini Blockchain oyunları üretmeye odaklamıştır. Bu değişimden sonra Yuga, 147 milyon dolardan fazla telif hakkı kazanmıştır.

Galaxy Digital tarafından yayınlanan yeni analize dayanarak, tüm Ethereum NFT telif ücretlerinin yaklaşık yüzde 27’sinin sadece 10 kuruluş tarafından toplandığı ortaya çıkmıştır. Bu yaklaşık yarım milyar dolara eşdeğerdir. Ayrıca Yuga Labs’ın en çok kazandığı bildirilmiştir. Rapor büyük ölçüde Flipside’ın iddialarını araştırmaya yönelik hazırlanmıştır. İddiaya göre, 482 NFT koleksiyonu tüm piyasa telif ücretlerinin yüzde 80’ini oluşturuyor. Ayrıca raporlar, iddialarda kullanılan veri tablolarından elde edilen verilere dayanmaktadır.

Rapor, Yuga Labs için önemlidir. Bunun nedeni NFT’lerin, şirketin servetini artırmada önemli roller oynamasıdır. Yuga’nın bu yılın başlarındaki Otherside Metaverse girişimi sadece 24 saat içinde 561.000.000 dolarlık satış sağlamıştır. Ayrıca tüm bunların hepsi değerlendirildiğinde, Yuga Labs’ın şu anki liderliği sürpriz değildir.

Büyük Markalar Telif Haklarından Gerçekten Gelir Sağlıyor!

Galaxy Digital tarafından yayınlanan raporla beraber Dune Analytics, elde edilen verilerle bir araştırma gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen araştırmaya göre, dijital koleksiyon RTFKT’yi satın alan Nike gibi büyük markalar, NFT telif ücretlerinden ortalama 91,6 milyon dolar kazandı. Ek olarak, Gucci, Adidas gibi popüler markalar, NFT’leri iş modellerine ilk entegrasyonları sayesinde gelir sağladı. Dünya markaları tarafından kazanılan para, Art Blocks, The Sandbox, Doodles ve World of Women gibi en iyi Web3 yerel varlıklarının popüler içerik oluşturucu telif ücretlerinden çok daha düşüktür.

Son dönemde gerçekleştirilen yeni güncellemelerle yaratıcılar, telif ücretlerine kendileri karar veriyor. Bu yeni güncellemeyi ilk olarak X2Y2 platformu gerçekleştirdi. Devamında geçtiğimiz haftayla beraber, Magic Eden’de isteğe bağlı telif haklarına geçiş yapmıştır. Bu durum diğer platformlarda henüz gerçekleşmemiştir. Ancak piyasada genel bir beklenti olduğu görülmektedir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum NFT Yaratıcıları, Telif Haklarından 2 Milyar Dolar Kazandı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!