Düzenleyiciler agresifleştikçe kripto daha cazip hale geliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bloomberg, en son bir benzerini temmuz ayında gerçekleştirdiği yeni ‘MLIV Pulse’ anketinin sonuçlarını açıkladı. Ankete, 564 kripto yatırımcısı katılım sağladı. Anket sonuçları, kripto yatırımcılarının devam eden düşüş eğilimine rağmen piyasayla ilgili iyimser olduğunu gösterdi. Anket katılımcılarının yarısı, Bitcoin’in değerinin yıl sonuna kadar 25 bin doları görebileceğine işaret etti.  

Bununla birlikte; ankete katılanların yüzde 42’si, kripto piyasası ve teknoloji şirketlerinin hisseleri arasındaki sıkı ilişkinin 2023’te de devam edeceğini düşündüğünü söyledi. Yüzde 43’lük bir kesim ise gelecek yıl daha fazla dijital varlık satın alacağını dile getirdi.  

Öte yandan; kripto para piyasasının değeri, yakın zamanda 7 günün en yüksek seviyesi olan 980 milyar dolara ulaşmıştı. Fakat piyasa değerindeki hareketlilik, uzun süredir devam ediyordu. Dünya genelindeki hiperenflasyon nedeniyle yatırımcıların riskli yatırımlardan kaçınma ve riskli yatırımları elden çıkarma eğilimi göstermesine bağlı olarak birçok kripto para birimi, son dönemlerde ciddi bir değer kaybı yaşamıştı. Bu durum, kripto para piyasasında “kripto kışı” olarak adlandırılan bir sürecin başlamasına neden olmuştu. Bitcoin ve Ethereum gibi popüler kripto para birimleri, yüksek piyasa hacimleri nedeniyle bu süreçten olumsuz etkilendi. Bloomberg’ün anketi ise piyasada devam eden iniş ve çıkışlara rağmen yatırımcıların iyimser bir bakış açısına sahip olduğunu ortaya koydu.  

Yasal düzenlemeler, kriptoyu daha cazip hale getiriyor 

Anket sonuçlarına göre; katılımcıların yüzde 60’ı, son dönemlerde kripto paralara yönelik sıkılaştırılan yasal düzenlemeleri kripto için olumlu bir işaret olarak değerlendirdi. Düzenleyici kurumların, bu yıl art arda gelen iflasların ardından Three Arrows, Voyager Digital ve Celsius gibi kripto şirketlerini soruşturma altına aldığı biliniyordu. Anket katılımcılarının yüzde 65’i, yaptırım arttıkça kripto yatırımlarının artma olasılığının da yükseldiğine işaret etti. Kurumsal yatırımcılarda ise bu görüşe katılanların oranı yüzde 56’ydı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Düzenleyiciler agresifleştikçe kripto daha cazip hale geliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!