Bitcoin balıkları fiyatın düşmemesi için balinalar ile savaşıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küçük Bitcoin (BTC) yatırımcılarından oluşan bir ordu, BTC fiyatını 18.000 doların üzerinde tutmak için aylardır büyük yatırımcılar ile mücadele ediyor.

Balıklar Bitcoin biriktiriyor

Bitcoin 18.000-20.000 dolar bandında seyrederken, zincir üstünde balinalar (1.000 BTC’den fazlasına sahip oluşumlar) ve balıklar (görece daha az BTC sahibi oluşumlar) arasında ayrışma görülmeye başlandı.

Bitcoin balıkları, kripto para yatay seyrederken BTC biriktirdi. Glassnode verilerine göre, 100-1.000 arası BTC bulunduran adreslerdeki net Bitcoin arzı, haziran ve ekim ayları arasında 3,71 milyondan 3,77 milyona yükseldi.

100-1K BTC bakiyeye sahip adreslerde bulunan Bitcoin arzı. Kaynak: Glassnode

Benzer şekilde, 10-100 arası BTC bulunduran adreslerdeki Bitcoin arzı da aynı dönemde 3 milyondan 3,15 milyona çıktı. Benzer trend 0,001-10 BTC’ye sahip grupta da görüldü.

Diğer yandan, balinaların kontrolündeki arz miktarı ise aynı dönemde düşüş gösterdi. 1.000-10.000 arası BTC’ye sahip yatırımcı grubu, elindeki arz miktarını haziran ayından beri 3,82 milyondan 3,69 milyona düşürdü.

1K-10K BTC arasına sahip oluşumların elindeki Bitcoin arzı. Kaynak: Glassnode

10.000-100.000 BTC’ye sahip grubun birikimlerinde ise 1,98 milyondan 1,92 milyona gerileme görüldü.

Yukarıda zincir üstü veriler yorumlandığında, balıkların 18 bin dolar civarında dip yapılmasına balinalardan daha çok güvendiği görülüyor.

Küçük yatırımcılar büyük yatırımcılardan gelen satış baskısını absorbe etse de, balina nüfusunun azalması, aşağıdaki grafikte görüldüğü gibi düşüş riskini tarihsel olarak artırıyor. 

Bitcoin balinalarının sayısı ve BTC fiyatı. Kaynak: Glassnode

İlginç bir istisna ise Bitcoin’in 69 bin dolara ulaşarak rekor kırdığı dönem oldu. Balinaların sayısı, bu dönemde görece sabit kalmıştı. Yani balinalar, piyasalar üzerinde önceki yıllara kıyasla artık daha az etkili olabilir.

Burada belirtilen fikir ve görüşler yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar vermeden önce kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin balıkları fiyatın düşmemesi için balinalar ile savaşıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!