Slotie NFT Kumarhanesi Soruşturuluyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir Metaverse kumarhanesi olan Slotie, kayıt dışı menkul kıymet satmakla suçlanmaktadır. Raporlara göre, dört ABD devlet menkul kıymet düzenleyicisi kumarhaneyi durdurma emri verdi. Ayrıca düzenleyiciler kumarhaneyi menkul kıymet satmakla suçluyor. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Slotie NFT, Satışları Durduracak!

ABD’deki dört eyalet güvenlik kurumu, NFT’lerini satmayı bırakması için bir Metaverse kumarhanesine uyarı yaptı. Düzenleyici, şirketin NFT’lerini kayıt dışı menkul kıymetler olarak değerlendirdi. Slotie, kullanıcıların satın alması için iki NFT koleksiyonu paylaşmıştır. Metaverse kumarhanesine göre NFT’ler, platforma erişim ödülleri ve piyangoya erişim sağlamaktadır. Ayrıca oyunlardan elde edilen gelir ve platformun yerel token’ı olan WATT’a erişim sağlar.

Dört düzenleyici de Slotie’nin NFT’lerini nasıl pazarladığı konusunda net bir verinin olmadığını belirtmektedir. Ayrıca bildirilen menkul kıymet kaydı eksikliği, sorunları daha da ciddi bir hale getirmektedir. 20 Ekim’de Texas, Alabama, New Jersey ve Kentucky eyalet menkul kıymetler kurulları Slotie’ye tüm operasyonlarını durdurmasını emretmiştir. Daha önce belirtildiği gibi, rapor şirketin kayıt dışı menkul kıymetleri NFT olarak sattığını iddia ediyor.

Texas menkul kıymetler kurulu raporun bir kısmını paylaştı. Raporda, ‘Slotie, hisse senetlerine benzeyen 10.000’den fazla Slotie NFT yayınladı. Slotie NFT’lerinin, yatırımcılara kumarhanelerde mülkiyet hakları ve kumarhanelerin gelirlerine pasif olarak katılma yeteneği vermesi gerekmektedir’ yazıyor. Ayrıca, icra makamları Slotie’nin tanıtım yazılarında yanıltıcı bilgi sağladığını belirtmiştir. Firmanın mali anlaşmalarıyla ilgili önemli ayrıntıları gizlediği iddia edilmektedir.

New Jersey Menkul Kıymetler Bürosu, Metaverse kumarhanesinin ajansa kayıtlı olmayan menkul kıymetler sattığını iddia etmektedir. Ek olarak platform, bir kumar sitesi işletmek için tüm yasal formaliteleri ifşa etmemekle suçlanmaktadır. Ayrıca, Slotie’nin aldatıcı bilgiler verdiği ve komisyoncu, satıcı olarak kaydolmadığı bildirilmiştir.

SEC, NFT’leri İnceliyor!

Slotie’nin 10.000 NFT’lik ilk koleksiyonunun beş dakikadan kısa bir sürede satıldığı bildirilmiştir. Ayrıca 5.000 NFT içeren bir sonraki koleksiyon, iki dakika içinde satılmıştır. Bu durum iddiaları güçlendirmektedir. Rapor, Blockchain’de bu tür satışlara dair bir kanıt bulunmadığına dikkat çekmektedir.

20 Ekim’de yayınlanan bir rapor, Texas State Securities Yönetim Kurulu Başkanı Joe Rotunda’nın bir uyarısını vurguladı. Rotunda, insanları Metaverse bağlantılı NFT’ler hakkında uyardı. Ayrıca kullanıcılara pasif gelir sağlamayı vaat eden NFT’lerin genellikle açıklanmayan büyük riskleri bulunduğunu belirtmiştir. Rotunda, bu risklerin sıklıkla ciddi olduğunu savunmaktadır. Ayrıca Metaverse’e yatırım yapmanın kullanıcıları iflas ettirebileceğini de söylemiştir.

ABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu, bazı NFT’lerin menkul kıymetler kapsamına girip girmediğini değerlendiriyor. İddiaya göre SEC, NFT pazarlarını ve yaratıcılarını araştırmaktadır. Rapora göre düzenleyici, tıpkı geleneksel menkul kıymetler gibi fon toplamak için belirli NFT’lerin kullanıldığını belirlemek istemektedir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Slotie NFT Kumarhanesi Soruşturuluyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!