Çek Ulusal Tiyatrosu İlk NFT’sini Yayınladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknolojinin sanat üzerindeki etkisinin artan farkındalığıyla birlikte, Çek Ulusal Tiyatrosu ilk NFT’sini yayınladı. İkonik NFT, siyah kuğu gösterisinde Odette rolünü oynayan Çek balerin Nikola Marova’nın fotoğrafıdır. Resim, trajedinin ortasında umudu sembolize ediyor. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Çek Ulusal Tiyatrosu NFT Dünyasına Giriş Yaptı!

Fotoğraf Pavel Hejny tarafından çekildi. Ayrıca NFT’ye dönüştürülmüştür. Şu anda Somnium Space Metaverse’te satışa sunulmuştur. NFT, Çek Ulusal Tiyatrosu’nun ilk NFT’dir. Ayrıca Nikola Marova’nın ödüllü Odette performansıyla tanınan prestijli bir balerin olduğu düşünüldüğünde müzayede için beklentiler yüksektir.

19 Ekim’de açılan müzayedenin beş gün sürmesi beklenmektedir. Somnium Prucha’nın Galerisi’nde bulunan NFT, Metaverse’te yayınlanmıştır. Fotoğrafın ayrıntılı bir görüntüsünden oluşturulmuştur. Metaverse’ün kullanıcıları açık artırmayı görüntüleyebilmektedir. Ancak yalnızca kayıtlı kullanıcılar NFT’ye teklif verebilecektir.

Devam eden müzayede, SOPRG ve Somnium Space’in desteğiyle gerçekleştirildi. SOPRG, içerik oluşturucuların ve koleksiyoncuların NFT satın almalarını ve satmalarını sağlayan Prag merkezli bir NFT galeri platformudur. NFT ticareti yapmak için Çek Cumhuriyeti hükümeti tarafından lisanslandırılmıştır. Somnium Space, kullanıcıların sanat eserlerini NFT’lere dönüştürmelerini sağlayan NFT pazarı Opensea’da çalışan bir Metaverse platformudur.

Satışı denetleyen kuruluş olan Ulusal Tiyatro Hayırseverler Kulübü’ne göre, NFT satışından elde edilen gelir Çek Ulusal Balesi’ni desteklemek için kullanılacaktır. Ayrıca fon, Çek Ulusal Tiyatrosu için kullanılacaktır. Gelir, bir fizyoterapi merkezinin inşasına katkıda bulunacaktır.

Merkezin, ulusal tiyatrodaki bale dansçıları ve diğer yaratıcı sanatçılar arasındaki kas iskelet sistemi rahatsızlıklarının kapsamlı teşhisi ve tedavisi yoluyla balenin işleyişinde önemli bir rol oynayacağı belirtilmiştir. Çek Cumhuriyeti’nin ulusal tiyatro balesini destekleme hareketi, bale dansçılarının performansları sırasında insan vücudunun sınırlarını zorlamaları gerçeğine dayanmaktadır. İnsan vücudunun kırılgan olduğu gerçeğinin anlaşılması, bu sporcu sınıfına en iyi bakımın sağlanmasını gerektirmektedir.

Hareketle ilgili olarak Çek Ulusal Tiyatrosu, NFT’nin beklentilerini karşılamasını hedeflemektedir. Ayrıca bu ilk adımla beraber kurumlar, NFT’leri daha çok benimseyecektir. NFT’ler gibi yeni bir ortam, Web3 bilgileri gerektirmektedir. Çek Ulusal Tiyatrosu için, yeni bir ortama atlamak ve Blockchain’in sanat için ne gibi yeni olanaklar sağlayabileceğini keşfetmek önemlidir. Sanatsal kurumlar tarafından benimsenecek bir araç olarak NFT’ler, NFT’lerin genel olarak benimsenmesine yardımcı olacaktır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Çek Ulusal Tiyatrosu İlk NFT’sini Yayınladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!