Cumhurbaşkanı blokzincir teknolojisinde “takip edilen ülke” olma hedefini açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, blokzincir teknolojisinde ülke olarak “takip edilen” konumuna gelme hedefini açıkladı.

Erdoğan, 21 Ekim’de Blokzincir İstanbul etkinliğinde konuştu. Teknolojinin gıda tedarik zincirlerinden bankalara, lojistik işlemlerinden sanat işlemlerine kadar uzanan geniş bir alanda kullanıldığını söyleyen Erdoğan, blokzinciri bu alanlarda cazip kılanın ise “ hızlı, verimli, güvenli ve düşük maliyetli işlem yeteneği” olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı, blokzincir teknolojisinin sağladığı merkeziyetsiz kayıt ve güvenme imkanlarının, mevcut ticari sistemi kökten değiştirme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyor.

“Türkiye yüz yılının hazırlıklarını yaparken, böyle bir potansiyeli göz ardı edemeyeceğimiz açıktır” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Dijital varlık deposuna yakıt koyan durumunda kalmaktan ziyade, bizzat bu aracı kullanan ülke olmak istiyoruz. Başkalarının yarattığı sanal evrenlerde yer almak yerine kendi evrenimizi kurmak peşindeyiz. Hedefimiz bu alanda da tüketici değil üretici, tasarlayıcı, yön verici ve takip eden değil, takip edilen konumuna ulaşmaktır.”

Cumhurbaşkanı, teknolojinin olası kullanım alanları hakkında ise şöyle bir açıklama yaptı:

“Yenilikçi ve ekonomimize değer katacak bu teknolojiyi, küresel insani yardımlarımızın etkinliğini sağlamaktan iklim değişikliğiyle mücadeleye kadar geniş bir alanda kullanabileceğimizi düşünüyoruz. Bu heyecanla çalışmalarımıza hız veriyoruz.”

Erdoğan, etkinliğin de “blokzincir teknolojisinin idari, teknik ve stratejik tüm yönlerinin, iş sektörlerimize ışık tutacak şekilde tartışılmasını sağlamak” için düzenlendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı, “Önümüzdeki dönemde kamu kuruluşlarımız, üniversitelerimiz ve özel sektörümüzle bu alanda ülkemize katkı sağlayacak yeni projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz” diye ekledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Cumhurbaşkanı blokzincir teknolojisinde “takip edilen ülke” olma hedefini açıkladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!