BM, Özbek polisini kripto konusunda eğitiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (OSCE), Özbekistan polisi ve kolluk kuvvetleri için kripto paralar ve karanlık ağ üzerine beş günlük eğitim programı düzenledi. Eğitim programı, OSCE’nin Orta Asyalı kolluk kuvvetlerinin küresel uyuşturucu ticareti için stratejik açıdan önemli bir bölgede suçlular tarafından suistimal edilebilecek yeni teknolojiler konusunda eğitme çabaları kapsamında başlatıldı.

Özbekistan Başsavcılığı, İç İşleri Bakanlığı ve Devlet Güvenlik Hizmeti’nin temsilcileri; ağlar arası iletişim, anonimlik ve şifreleme, kripto paralar, gizleme teknikleri, karanlık ağ ve Tor ağları alanlarındaki ana kavramlar ve kilit trendleri öğrenmek için 17-21 Ekim arasında düzenlenen programa katıldı.

Kolluk kuvvetlerine Avrupa Siber Suçlar Eğitim ve Öğretim Grubu (ECTEG) tarafından geliştirilen kripto paralara el koyma ve blockchain analizi yöntemleri öğretildi. OSCE, Başsavcılık Akademisi’ne yeni bir bilgisayar sınıfı bile bağışladı.

Eğitim programı; ABD, Almanya ve Kore Cumhuriyeti tarafından fonlanan “Orta Asya’da Siber Suçlarla Mücadele Kapasitesi Geliştirmek” projesinin ikinci aşaması kapsamında Özbekistan’da düzenlenen ilk ulusal eğitimi temsil ediyor. Ulusal eğitim faaliyetleri 2022 ve 2023 boyunca devam edecek.

OSCE, 2020’de Orta Asya ülkeleri için kripto yaptırımı üzerine de eğitim programı düzenledi. Almaata’da düzenlenen eğitim programına Azerbeycan, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Moğolistan’dan temsilciler katılmıştı.

OSCE, Birleşmiş Milletler’de gözlemci statüsünde yer alan, dünyanın en büyük bölgesel güvenlik odaklı hükümetler arası organizasyonudur. Viyana merkezli oluşum; silahlanma kontrolü, insan hakları savunuculuğu, basın özgürlüğü ve özgür ve adil seçimler gibi konulara odaklanıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BM, Özbek polisini kripto konusunda eğitiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!