NFT Sektörü Film Finansının Geleceği Olacak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hollywood’un bağımsız film endüstrisi, NFT ve Blockchain teknolojilerinin önemli olanaklarını keşfetmeye devam ediyor. Bu süreç ilerledikçe daha fazla film yapımcısı ekosistem ve film endüstrisinde nasıl devrim yaratabileceği konusunda araştırmalarını derinleştirmektedir. Martin Scorsese’nin yapımcısı Niels Juul gibi yapımcılar, NFT’leri film finansmanının geleceği olarak gördüğünü dile getirdi. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Film Sektöründe NFT’lerin Olanakları Araştırılıyor!

The Crypto Mile’ın bu haftaki bölümünde sunucu Brian McGleenon, sinemanın geleceğinde NFT’lerin rolünü tartışmak için Niels Juul ile buluştu. NFT’lerin ortaya çıkışı, sanat dünyasının geleneksel yapılarını, küresel finansı ve müzik endüstrisini değiştirmeye başladı. Bunun için Blockchain çözümlerinin ve kripto işlemlerinin yolunu açtı. Bununla birlikte, değişim rüzgarları film endüstrisinin dikkatini oldukça çekmektedir. Ayrıca birçok analist, Blockchain’in ve NFT’lerin filmlerin üretilme, dağıtılma ve sergilenme şeklinin geleceğini değiştireceğine inanıyor.

Mevcut film çağı, esas olarak insanlardan daha fazla karar veren algoritmalarla dolu olarak görünmektedir. Bu nedenle Juul, NFT’lerin film finansmanı sorununu çözme potansiyeli konusunda heveslidir. Juul, Scorsese ve Micheal Mann gibi isimler tarafından yönetilen Hollywood filmlerinin ardındaki seçkin bir yapımcıdır. The Irishman, Silence ve Adam Driver’ın başrolde olduğu yakında çıkacak olan Enzo Ferrari biyografisi gibi filmlerin de senaristidir. Niels Juul sinemanın gelecekte yaşayacağı finansman sorununu çözüm bulmaya odaklandı. Ayrıca bu amaçla NFT’lerin ve Blockchain teknolojisinin yeniliklerini film endüstrisine getirmede öncülük edecek NFT stüdyosunu hayata geçirdi.

NFT Stüdyoları

McGleenon, yeniliklerin film yapımcısı, finansör, dağıtımcı ve tüketici olmanın anlamını nasıl değiştireceğini keşfetmek için Juul’la görüşmektedir. Juul, NFT’leri düşük bütçeli oyunları önemli ölçüde finanse etmek için kullanmayı amaçlayan NFT stüdyosunu kurmuştur. Firmanın lansmanından sonra ilk filmi A Wing and a Prayer olmuştur. Ayrıca film 10 milyon dolarlık bir bütçeye sahiptir. Bu da girişimin, amacına uygun işlediğini göstermektedir. Ancak Juul’un NFT stüdyoları incelemeye alınmıştır.​​

Juul, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) bir mektup aldığını açıkladı. Düzenleyiciler, NFT stüdyosunun NFT yatırımlarını bir filme dönüştürmesi nedeniyle herkes gibi düzenleneceğini ve bunu ABD’li yatırımcılar için yapamayacaklarını belirtti. Bununla birlikte, firma bir hukuk ekibi tuttu. Ayrıca NFT’leri veya yönetişim token’larını kullanan merkezi olmayan bir özerk kuruluş (DAO) başlatmanın daha iyi olduğu sonucuna vardı. Ayrıca bu doğrultuda, KinoDao kurulmuştur.

KinoDao başarılı olursa, her filmden gelen fonların bir sonraki filme aktarılması planlanmaktadır. Bu durum kendi kendini finanse eden, sonsuz bir ortam yaratacaktır. Ancak film finansmanı için bir araç olarak film gelirine güvenmek riskli bir tekliftir. Bunun nedeni, Irvine’deki California Üniversitesi’nde Ekonomi Profesörü Arthur De Vany’nin kitabıdır. ‘Hollywood Ekonomisinde Belirsizlik Film Endüstrisini Nasıl Şekillendiriyor?’ adlı kitaba göre çoğu film artık kazanç sağlamamaktadır. Kitaba göre, filmlerin yüzde 78’i para kaybetmektedir.

Juul NFT sektörü konusunda oldukça iyimserdir. Ayrıca NFT’leri film finansmanının geleceği olarak görüyor. Çünkü NFT stüdyoları film yapımcılarının ve NFT sahiplerinin birbirine yardım edeceği bir ortamdır. Bu da geleneksel Hollywood aracılarına bağımlı olmadan yaratmalarına ve katkıda bulunmalarına izin verecektir. Bu durum da Juul’un hayal ettiği finans sistemine uygundur.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
NFT Sektörü Film Finansının Geleceği Olacak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!