4.400 kızgın yatırımcı, Do Kwon’un izini sürmeye başladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Discord’da “UST Tazminat Grubu” (URG) isimli 4.400 kişiden oluşan bir grup, Terra kurucu ortağı Do Kwon’un nerede olduğunu bulmaya çalışıyor. 

Görünüşe göre grup, Do Kwon’a karşı yetersiz yaptırım uygulayan emniyet teşkilatından sonuç alamayınca internette ipuçları toplayarak grup ile paylaşıyor. 

Üyeler, Kwon’un Rusya, Dubai, Azerbaycan ve hatta bir yatta bile kalabileceğini öne sürdüler. 

Grup üyeleri, Güney Kore’deki yetkililerin Kwon’u adalete teslim etmek için önemli adımlar atmasına rağmen Terra kurucu ortağının izini sürmekte oldukça ısrarcı. Bilindiği üzere 14 Eylül tarihinde Seul Mahkemesi Do Kwon’u tutuklama emri çıkarmıştı. 26 Eylül’de ise Interpol dünya çapında Kwon için kırmızı bülten yayınlamıştı. 

URG, ilk olarak 16 Mayıs tarihinde Terra ekosistem yatırımcıları ve sabit değerini kaybeden TerraClassicUSD’de (USTC) kaybedilen fonları geri almak için üyelerin yararına dava açılmasına yardımcı olmak için kurulmuştu. 

Financial Times’ın 19 Ekim tarihli bir haberine göre, Kan Hyung-suk isimli bir URG üyesi, grubun çoğunluğunun Kwon’un saklandığını düşündüğü Dubai’ye gidecek. Bir başka grup üyesinden ise şu açıklamalar geldi: 

“Dubai kripto dostu ve çok uluslu bir şehir. Do Kwon orada dikkat çekmez. Ayrıca kentin sınırlı iade anlaşmaları mevcut. Verilere göre Dubai 3-4 saatlik zaman dilimi değişimi için en uygun yer gibi görünüyor.” 

26 yaşındaki yazılım mühendisi Hyung-suk, Terra blokzincirinin arkasındaki Terraform Labs’in eski çalışanı. Genç yazılım mühendisi Hyung-suk, URG’ye ise 26 Mayıs tarihinde katıldı. 

Do Kwon, Terraform Labs çöküşünün ardından toplum tarafından dışlanan bir figür haline geldi. Bununla birlikte Kwon, firari olmadığını ve tüm devlet kurumlarıyla tam bir iş birliği içinde olduğunu iddia ediyor. 

Unchained podcast’inin moderatörü ve kripto gazetecisi Laura Shin 19 Ekim’de Do Kwon ile bir röportaj gerçekleştirdi ve kendisine güncel haberlerle ilgili bir dizi soru sordu.  

Şu anda en çok nerede olduğu konuşulan Kwon, Terra’daki çöküşün ardından mahremiyet ve kişisel güvenlik endişeleri nedeniyle Singapur’dan taşındığını söyledi ve ekledi: 

“Bulunduğum yeri söylememem, kaçmaya çalışmak ya da bunun gibi bir şey değil. Yalnızca bulunduğum yer her bilindiğinde, o yer benim için yaşanılmaz hale geliyor.” 

Terraform Labs’tan bir sözcü, Kwon’a yöneltilen suçlamaların oldukça “politikleştirildiğini” ve Güney Koreli savcıların kamu baskısına tepki olarak finansal menkul kıymet tanımını genişlettiğini savunmuştu. Kwon ise, Shin ile gerçekleştirdiği röportajda bu tutumu yineledi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
4.400 kızgın yatırımcı, Do Kwon’un izini sürmeye başladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!