Roofstock Emlak, Fiziksel Bir Evi NFT Olarak Sattı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir emlak şirketi olan Roofstock, geçen hafta sonu bir evi NFT haline getirerek sattı. Bu satışla birlikte şirket, sanal ve fiziksel alanları birleştirdi. NFT evi, dünyanın en büyük NFT pazarı OpenSea’de 175.000 dolara satılmıştır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Roofstock Emlak NFT Evini 175.000 Dolara Sattı!

Roofstock, bir OpenSea müzayedesinde 175.000 dolara NFT evi satarak dikkatleri üzerine çekti. Satış, bu yılın başlarında başlayan ve devam eden kripto ve NFT düşüş piyasasına rağmen başarılı oldu. Ayı piyasasının başlangıcı, kripto piyasasında iki trilyon dolarlık bir yok oluşla sonuçlanmıştır. Ayrıca bazı NFT’ler sadece dört ay önce kaydedilen değerlerinin neredeyse yüzde 90’ını kaybetti.

Bir Blockchain ve NFT meraklısı olan Rustybill.eth’in bir tweet’ine göre, NFT evine sahip olmak, NFT toplayıcısına Güney Carolina’daki fiziksel varlığın (ev) tam mülkiyetini vermektedir. Rustybill.eth, emlak şirketinin sanal ve fiziksel dünyaları çok sayıda adımda birleştirdiğini de belirtti. İlk olarak işletme, her mülk için bir limited şirket açtı. Bu yol şirketin, mülkün tam mülkiyetine sahip olmasını sağladı. Şirket daha sonra, sabitlendiği eve özgü bir NFT oluşturarak mülkü dijital hale getirdi.

NFT evin sahipliğini temsil eder ve açık artırma için OpenSea pazarında basılmıştır. Gayrimenkulün dahil edilmesi ve tokenleştirilmesi sanal dünyada devrim niteliği olarak yorumlanmıştır. Tamamen entegre olduktan sonra insanlar, sadece birkaç tıklamayla fiziksel evleri inceleyebilmektedir.

Şirket Sanal Alana Merakını Önceden Belli Etmişti!

Bu yılın başlarında Roofstock, E Serisi bağış toplama turunda neredeyse 2 milyar dolar toplamıştır. Sanal emlak şirketi daha sonra Ethereum tabanlı bir platform olan Origin Protocol ile ortaklık kurdu. Ayrıca NFT olarak gösterilen zincir üzeri transferler sunan bir gayrimenkul projesi yarattı.

Ortaklık, bu ayın başlarında fiziksel gayrimenkul için NFT pazarının başlatılmasıyla sonuçlandı. Ayrıca bu, geleneksel yöntemlere kıyasla satıcı ücretlerini yüzde 50’den fazla düşürmüştür. Roofstock geçen hafta sonu, NFT’lerden yararlanan emlak yatırımının gerçek değerini NFT’den değil, gayrimenkulün kendisinden aldığını açıklamıştır. Bu, NFT’nin fiyatının fiziksel mülke sabitleneceği anlamına gelmektedir. Ayrıca bu yöntem ile NFT piyasasının fiyat dalgalanması probleminin önüne geçilmiştir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Roofstock Emlak, Fiziksel Bir Evi NFT Olarak Sattı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!