QNT fiyatı bu 3 göstergeye göre yakında düzeltmeye başlayabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Quant Network (QNT) fiyatı, geçtiğimiz dört ayda yüzde 450’lik etkileyici bir değer artışı kaydetti. Kripto para, şimdi ise keskin bir düzeltme yaşayabilir.

QNT piyasasında birçok teknik ve zincir üstü gösterge, ralliyi destekleyen yatırımcıların tükenme noktasına ulaştığına işaret ediyor.

QNT/USD paritesinin günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Düzeltmenin olası nedenlerini sizler için araştırdık.

Günlük aktif adres sayısı düşüyor

QNT’nin dev yükseliş trendi sırasında günlük aktif adres sayısında (DAA) da artış görüldü. Bu gösterge, ağda gönderici veya alıcı olarak yer alan tekil aktif adres sayısını ifade ediyor.

Yalnızca dört ay önce 5.850 ölçülen Quant Network DAA, Santiment verilerine göre 17 Ekim itibarıyla tüm zamanların en yüksek düzeyi olan 10.949’a ulaştı. Bu sayının QNT fiyatıyla birlikte yükselmesi, adreslerin çoğunun net alıcı olduğunu gösteriyor.

Ne var ki ağın DAA’sı, geçtiğimiz iki günde keskin bir düşüş göstererek, 19 Ekim itibarıyla 6.800 dolara yaklaştı. Aynı süreçte QNT fiyatı da yüzde 25,5 düşüş ile 171 dolara geriledi. Yani çoğu yatırımcı kâr almaya geçti.

Quant Networks’ün fiyatı ve günlük aktif adres sayısı. Kaynak: Santiment

QNT fiyatının aşağı yönde hedefi

Quant Network piyasasında 17 Ekim itibarıyla 70 puanı geçen günlük göreceli güç endeksi (RSI) de “fazla yükseliş” sinyali veriyor.

RSI’ın bu seviyeye yükselmesi illa ki düzeltme anlamına gelmese de varlığın hızlı yükseldiği, dolayısıyla yükseliş trendini sürdürmenin zorlaştığını gösteriyor.

QNT’nin günlük RSI göstergesi, 17 Ekim’de 65’e geriledi. Token fiyatı ise aynı tarihte aşağıdaki grafikte 0,236 Fibonacci geri çekilme seviyesiyle denk geldiği görülen 185 dolara geriledi.

QNT/USD paritesinin günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Ağustos 2021’de destek işlevi gören 185 dolar, mevcut kâr alma eğiliminden dolayı kaybedilebilir ve 137-150 dolar aralığına gerilenebilir.

Bu bölge QNT’nin 0,382-0,5 Fib çizgileri arası olduğu gibi, 50 günlük üstel hareketli ortalamayla (kırmızı dalga) da kesişerek güçlü bir destek oluşturuyor. Dolayısıyla QNT’nin ay sonuna kadarki nihai hedefi 137 dolar gibi duruyor.

QNT balinaları ortadan kayboldu

QNT’nin yüzde 450’lik fiyat artışına, 100-1.000 arası QNT bulunduran, yani “balina” adreslerinin sayısında artış eşlik etti.

Ne var ki balina sayısı, QNT fiyatı ve DAA tepe yapmadan bir gün önce, 16 Ekim’de düşmeye başladı. Aynı anda 1.000-10.000 arası QNT’ye sahip balina sayısının da düşmesi, bir önceki gruptaki düşüşün birikim davranışından değil, dağıtım davranışından kaynaklandığını ortaya koyuyor.

100-1.000 QNT ve 1.000-10.000 QNT arası token bulunduran Quant Network adresleri. Kaynak: Santiment

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
QNT fiyatı bu 3 göstergeye göre yakında düzeltmeye başlayabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!