Vitalik Buterin, blok doğrulamada sansürün tolere edilebileceğini düşünüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum topluluğunun “ahlak polisliği” yapmasını durdurmak için, bireysel doğrulayıcıların birtakım işlemleri belirtmek istememelerinin “tolere” edilmesi gerektiğine inanıyor. 

Vitalik Buterin, latetot.eth tarafından doğrulayıcıların inançlarıyla uyuşmayan bir işlemi sansürlediklerine dair varsayımsal bir senaryonun tartışıldığı bir Tweet anketine yorum yaptı. 

17 Ekim’de paylaşılan Tweet dizisi, başka bir ülke ile savaş halinde olan bir ülkede bireysel doğrulayıcının, karşı askeri güce bağışların yapıldığı bir bloku işlememe kararı aldığında ne yapılması gerektiğini sordu.

I’m a solo home validator in Country A. We are at war w Country B, and I decide that I’m not going to include donations to their military when it’s my turn to make a block. This validator should:

— latetot.eth (@latetot) October 16, 2022

Ethereum’un kurucu ortağına göre, ne kadar sansür uygulanması gerektiği konusu yapılan ihlal seviyesine göre ayarlanmalı.

Buterin’in herhangi başka bir cevabın Ethereum topluluğunu ahlak polisliği yapmaya teşvik edebileceğini belirttiği bir Twitter gönderisi oldukça dikkat çekti. 

I would say “be tolerated”. Slashing or leaking or socially coordinated anything should only be considered for massive reorging of other people’s blocks, not making wrong choices about what to put in your own.

Any other answer risks turning ETH community into morality police

— vitalik.eth (@VitalikButerin) October 17, 2022

Ethereum PoS (Hisse Kanıtı) mutabakat mekanizmasında doğrulayıcılar, eğer varsa bloklarına hangi işlemleri dahil edileceğine karar verir. Ayrıca PoS, merkeziyetsiz finans (DeFi) projelerine ve kripto paralara güç veren modern bir konsensüs mekanizmasıdır. 

Validators are allowed to decide what transactions to include in a block. what we shouldnt do, is encourage staking services like Exchanges or Lido that are so huge and centralized that they can easily be coerced into cencoring by governments or other third party agents.

— mao (@5t4rman) October 17, 2022

Uzun süredir Ethereum merkeziyetsiz uygulamalarının geliştiriciliğini yapan ve Gnosis’in kurucu ortağı olan Martin Köppelmann, yine Tweet dizisine yanıt vererek, Merge’ün ardından Ethereum’da MEV-boost sansürlerinin nasıl arttığı konusunda uyarıda bulunurken, bu durumda doğrulayıcıların tolere edilmesi gerektiği konusuna Buterin ile hemfikir oldu. 

For the record, in this specific poll, I would also vote for “tolerate”. But IMO the quick roll-out of MEV-boost in hindsight was a mistake and should have been done more diligently to prevent a situation where the content curation of 1 entity currently affects 52% of all blocks.

— Martin Köppelmann (@koeppelmann) October 17, 2022

Her ne kadar Twitter gönderisi varsayımsal bir senaryo üzerine tartışıyor olsa da, geçtiğimiz hafta, Ethereum bloklarının yüzde 51’inin OFAC standartlarıyla uyumlu olmasıyla birlikte Ethereum ağındaki sansürle ilgili endişeler arttı. 

İlginizi çekebilir: Ripple, XRP Ledger’a Ethereum akıllı sözleşmelerini getirmek istiyor 

MEV-Boost yedek malzemeleri blok üreticileri ve yaratıcıların güvenilir aracılar olarak kabul edilen merkeziyetsiz varlıklarıdır. Tüm Ethereum PoS doğrulayıcıları, blok üretimlerini diğer yaratıcılar ile paylaşabilir. Ethereum’un PoS konsensüs mekanizmasına geçmesiyle birlikte MEV-Boost, PoW (İş Kanıtı) altında çalışan küçük madenci grubundan ziyade blok teklif edenlerin daha temsili bir dağıtım yapmalarına imkân sağladı. 

AMLBot kurucu ortağı ve CEO’su Slava Demchuk, kısa süre yayınladığı bir bildiride, EThereum güncellemesinin, kripto endüstrisinde Kara Para Aklamayı Önleme (AML) ve Müşterini Tanı (KYC) uygulamalarında değişiklikler meydana getirebileceğini söyledi. Demchuk, ayrıca konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

“ABD’li düzenleyiciler, Defi sektöründe kontrol altında olmadan dolaşan büyük miktarlar hakkında endişelerini dile getiriyor. Ethereum blok zinciri birçok token için birincil zincir olarak görüldüğünden, kısa süre önce PoW’dan PoS’a geçişi, merkeziyetsiz piyasayı etki altına alma girişimleri için bir argüman olarak kullanılabilir.” 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Vitalik Buterin, blok doğrulamada sansürün tolere edilebileceğini düşünüyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!