Mastercard’dan bankalara kripto desteği

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ödeme altyapısı şirketi Mastercard, kripto platformu Paxos ile iş birliğine içerisinde bir köprü görevi görerek kripto para ticareti yapmak isteyen geleneksel finans kurumlarına yardımcı olacağını açıkladı. Şirketin, bu kurumlara mevzuata uygunluk ve güvenlik konularında da destek olacağı belirtildi. Geliştirilen hizmetin, tamamen kullanıma sunulmadan önce 2023’ün ilk çeyreğinde pilot uygulamasının başlatılacağı ifade edildi. Mastercard’ın dijital işlemlerle ilgilenen biriminin yetkilisi, etkileri devam eden kripto kışı ve kripto piyasasındaki düşüş eğilimine rağmen kripto paralara talebin hala devam ettiğini dile getirdi. 

Aktarılan detaylara göre; devam eden talebe rağmen birçok müşteri, uyumluluk ve güvenliğe ilişkin endişeler nedeniyle kripto para piyasasına geleneksel bankalar üzerinden giriş yapmak istiyor. Fakat bu bankalar, kripto ticaretine başlamak konusunda isteksiz davranıyor. Bu ikilemi ortadan kaldırmayı hedefleyen Mastercard ise bankalara kripto ile ilgili mevzuatla uyumluluğun sağlanması, kara para aklamayla mücadele çalışmaları ve kripto işlemlerinin doğrulanması konularında yardımcı olacağını söylüyor.  

Mastercard ve Visa, son dönemlerde kripto piyasasına yönelik pek çok hamle yaptı 

Öte yandan; Mastercard yetkilisi, konuya ilişkin açıklamasında “Gerçekten kriptoya ilgi duyan, ancak bu hizmetler finansal kurumlar tarafından sunulsa çok daha kendinden emin hissedecek çok sayıda tüketici var” ifadelerine yer verdi. Mastercard ve en büyük rakiplerinden biri olan Visa, son dönemlerde blokzincir ve kripto para endüstrisine yönelik pek çok hamle yapmıştı. Ekim ayı başında Mastercard, bankalar ve ödeme kartı veren kuruluşlar için “Crypto Secure” isimli bir dolandırıcılık önleme çözümünü kullanıma sunmayı planladığını açıklamıştı. Dijital “Crypto Secure” aracı, Mastercard’ın yakın zamanda satın aldığı blokzincir güvenliği girişimi CipherTrace’in teknolojisiyle geliştirilmişti. 

Visa ise yakın zamanda Latin Amerika, Asya ve Avrupa bölgelerindeki 40’tan fazla ülkede kripto para borsası FTX ile iş birliği içerisinde bir kripto kartı piyasaya sürme planlarını duyurmuştu. Kart, ilk olarak ABD’de tanıtılmıştı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Mastercard’dan bankalara kripto desteği
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!