Magic Eden İsteğe Bağlı Telif Hakkı Ödemelerini Başlattı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana NFT pazarı olan Magic Eden, platformunda isteğe bağlı içerik oluşturucu telif ücretlerini etkinleştirdiğini duyurdu. Firma, yüzde 2’lik platform ücretinden vazgeçtiğini açıkladı. Ayrıca içerik oluşturucularını, desteklemek için 1 Milyon dolarlık bir İçerik Oluşturucu Para Kazanma Hackathon’u başlattı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Magic Eden İsteğe Bağlı Telif Modeli

İsteğe bağlı telif modeli ile Magic Eden’in alıcıları artık ne kadar telif ücreti ödeyeceğine kendiler karar verecektir. Telif haklarını tam, yarı veya hiç ödeme seçeneği de dahil olmak üzere çeşitli şekillerde belirlemek mümkündür. Ayrıca telif ödemeleri varsayılan seçeneğinde, tam telif hakkı olarak seçilecektir.

Magic Eden yaptığı açıklamada, ‘bu, yaratıcı tabanımız üzerinde önemli bir etki yaratacağını bilerek tüm kalbimizle verdiğimiz bir karardır’ dedi. Magic Eden’ın duyurusu NFT topluluğundan ağır tepkiyle karşılaşmıştır. Sanatçı ve marka danışmanı Jason Keath hareketi, korkunç olarak nitelendirmiştir. Bazı yatırımcılar bu girişimi, en iyi Solana pazarının çöküşü olarak yorumlamıştır.

Platform, 1 milyon dolarlık İçerik Oluşturucu Para Kazanma Hackathon’unu duyurdu. Bunun için Magic Eden, telif hakkı yaptırımı için çözümler geliştirmek üzere içerik oluşturucular ve ekosistem ortaklarıyla birlikte çalışacaktır. Ayrıca iş modellerinin yanı sıra alternatif içerik oluşturucu para kazanma araçları geliştirmeyi hedeflemektedirler.

İçerik oluşturucu telif ödemeleri, NFT ekosisteminin ayrılmaz bir parçası olarak görülmektedir. Bu yaratıcıların, eserlerinin sonraki her satışından bir yüzde kazanmalarını sağlamaktadır. Çoğu NFT pazar yeri, içerik oluşturucuların kendi telif yüzdelerini belirlemelerine izin verir. Bu genellikle NFT fiyatının, yüzde 3 ile yüzde 10’u arasında olur. Ancak, telif ödemelerinin zincir üzerinde uygulanamaz olduğunu unutulmamalıdır. Yalnızca NFT pazaryerleri bunları uygulayabilmektedir.

X2Y2’den Sonra Bu girişim Geldi!

Yeni bir pazar yeri olan X2Y2, belirli satın alımları telifsiz yapma planlarını açıklayınca işler tartışmalı bir hal aldı. Tartışmaların arasında X2Y2, ‘X2Y2’deki alıcılar artık projelere katkıda bulunmak istedikleri telif ücreti miktarını seçebilirler’ diye tweet attı. Doğal olarak hareket, NFT topluluğu tarafından ağır bir şekilde eleştirilmiştir. Birçok uzman bu girişimin, adil ödemeler için NFT’lere yönelen sanatçıları nasıl etkileyeceğini de yorumlamıştır.

Büyüyen bu tartışmanın ortasında Magic Eden’de isteğe bağlı telif modelini duyurdu. Ancak platform, kararın gerekli olduğunu belirtti. Devamında bunun kalıcı olmamasını umduğunu açıkladı. CEO ve Kurucu Ortağı Jack Lu, ‘yaratıcı telif ücretlerinden uzaklaşma talihsiz bir eğilim oldu. Ancak telif ücretlerinin protokol düzeyinde uygulanamaz olduğu göz önüne alındığında kaçınılmaz görünüyor. Uzun vadede tersine çevrilebileceğini umduğumuz bir trend içerisindeyiz’ dedi.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Magic Eden İsteğe Bağlı Telif Hakkı Ödemelerini Başlattı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!