DappRadar’a Göre Blockchain Oyunları, Artışa Devam Ediyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DappRadar’ın 3. Çeyrek için hazırladığı oyun raporu, Blockchain oyunlarının Web3 devrimine güç vermeye devam ettiğini ortaya koydu. Oyun, 3. çeyrekte tüm Blockchain etkinliğinin yüzde 48’inden fazlasını oluşturuyor. Ayrıca oyna kazan Blockchain oyunları artış yaşamaya devam etmektedir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Blockchain Oyunları, Yeni Oyuncu Akınına Uğruyor!

Eylül ayında düşen yatırım rakamlarına rağmen, Blockchain oyun endüstrisindeki benzersiz aktif cüzdanların sayısı bir önceki aya göre yüzde 8 (912 bin) artış yaşamıştır. Gameta, 1,33 milyondan fazla benzersiz cüzdanla eylül ayında en çok kullanılan DApp olmuştur. Ayrıca Blankos Block Party ve Star Atlas, Epic Games Store’da piyasaya sürülen ilk Web3 oyunları olarak Web3 tarihinde önemli bir dönüm noktası oluşturdu.

Eylül ayında 18 milyon doları aşan satışla, dijital tahsil edilebilir kart oyunu Gods Unchained, NFT işlem hacmine göre ilk beş koleksiyon arasına giriş yaptı. Bununla birlikte, Blockchain oyunları ve Metaverse yatırımları, eylül ayında yalnızca 156 milyon dolar toplayarak, tüm yılın en düşük seviyelerine geriledi.

Üçüncü çeyrekte Alien Worlds, günlük ortalama 190.770 benzersiz aktif cüzdan (UAW) ile ikinci çeyreğe göre yüzde 14 artışla bir kez daha listelerin zirvesine yükselmiştir. Splinterlands, ikinci çeyreğe göre yüzde 47 düşüşle günlük ortalama 159.522 kullanıcıya erişri. Bu da oyunu, son çeyrekte en çok oynanan ikinci Blockchain oyunu haline getirmiştir.

Web3 oyun platformu Gameta, 1,83 milyon kullanıcıyla Eylül ayında en çok kullanılan DApp oldu. Günlük benzersiz aktif cüzdanları eylül ayında yüzde 109 artarak 69.000’e ulaştı. Ayrıca 2. çeyreğe göre yüzde 253 arttı. Yükselişte olan Benji Bananas, eylül ayında günlük UAW’lerini yüzde 2468 oranında artırdı. Bununla birlikte, oyna kazan platformlarında Axie Infinity güç kaybetti. Üçüncü çeyrekte oyun, günlük UAW sayısında 2. çeyreğe kıyasla yüzde 86 düşüş yaşadı. Bu, Axie Infinity tarafından üstlenilen oyna kazan türünün, yeni bir Blockchain oyunları dalgası tarafından ele geçirildiğine dair bir his yansıtmaktadır.

Sanal Dünyalara İlgi Azalıyor!

Metaverse projeleri, işlem hacminin ikinci çeyrekten 74 milyon dolara düşmesiyle sarsılmıştır. Ayrıca satışların yüzde 37,54 düşmesi nedeniyle üçüncü çeyrekte keskin bir düşüş yaşadığı belirlenmiştir. Snoop Dog’un desteğine rağmen, Otherdeed, işlem hacminde çarpıcı bir düşüş yaşadı. Üçüncü çeyrekte toplam Metaverse ticaret hacminin yüzde 73,98’ini temsil eden Metaverse platformu, ikinci çeyreğe göre yüzde 92,70 düşüşle 54 milyon dolar satış gerçekleştirdi.

Netvrk Land, önceki aya göre yüzde 54,16 (173 bin dolar) gibi etkileyici bir artış kaydetti. Ancak şimdiye kadar kaydedilen en düşük işlem hacmi olan 2. çeyreğe göre, yüzde 62,34 düşüştedir. Ayrıca, NFT sektörünün işlem hacmi, üçüncü çeyrekte yüzde 80,62 azaldı. Bu çöküş, Minecraft’ın temmuz ayında NFT’lere yönelik yasağı tarafından oluşmuştur.

Özetle DappRadar’ın üçüncü çeyrek oyun raporu, Web3 oyunları için olumlu bir görünüm ortaya koydu. Blockchain tabanlı oyunlara ve Metaverse projelerine yapılan yatırımlar üçüncü çeyrekte yüzde 48 oranında azaldı. Ancak buna rağmen, bu segment tarafından sağlanan sermaye geçen yılki toplamını neredeyse ikiye katlamıştır. Yeni oyuncu dalgaları Web3’e geçişe devam etmektedir. Ayrıca ekosistemdeki birçok yükselen yıldızla, Web3 oyunlarının parlak bir geleceği olduğu düşünülmektedir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
DappRadar’a Göre Blockchain Oyunları, Artışa Devam Ediyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!