Bank of America’dan genç yatırımcılara yönelik kripto araştırması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli bankacılık devi Bank of America, 2022 yılı ve zengin Amerikalıları odağına alan yeni bir araştırma çalışması gerçekleştirdi. Çalışma kapsamında, bu yılın mayıs ve haziran ayları arasında hane içerisindeki yatırım yapılabilir varlıkları 3 milyon doların üzerinde olan 21 yaş üstündeki 1.052 kişiyle çevrim içi bir anket yapıldı. Ankete katılanların tümünün Bank of America müşterisi olmadığının altını çizen banka, katılımcıların ABD’nin yüksek gelirli nüfusunun bir temsili olduğuna işaret etti.  

Aktarılan detaylara göre; geleneksel yatırım tavsiyesi, genç yatırımcıların daha büyük yaştaki yatırımcılardan daha az değil, daha fazla hisseye sahip olması gerektiğini savunuyor. Fakat Bank of America’nın araştırması, 21 ila 42 yaş arasındaki yatırımcıların yatırım portföylerinin yalnızca dörtte birini hisse senetlerinde tuttuğunu gösteriyor. 45 yaş ve üzeri yatırımcılar ise portföylerinin yüzde 55’ini hisse senetlerinde tutuyor.  

Hisse senetlerine güven duymayan genç yatırımcıların nerelerde büyüme fırsatları gördüğünü inceleyen araştırma, bu kişilerin 1 numaralı tercihinin kripto para gibi alternatifler olduğuna işaret ediyor. 

Genç yatırımcıların yüzde 29’u, kripto paraların zenginlik yaratmada önemli bir fırsat olduğunu düşünüyor

Araştırma sonuçlarına göre; genç yatırımcıların yüzde 29’u, kripto paraların zenginlik yaratmada önemli bir fırsat olduğunu düşünüyor. Daha büyük yaştaki yatırımcı grubunda ise yalnızca yüzde 7’lik bir kesimin aynı fikirde olduğu görülüyor. Bununla birlikte araştırma sonuçları; kripto para birimlerine ilgi söz konusu olduğunda, yaşın baskın bir faktör olduğunu ortaya koyuyor. Genel kullanım düşük olsa da gençler, yatırım portföylerinde 7,5 kat kat daha fazla kripto bulunduruyor ve 5 kat daha fazla oranda kriptoyu oldukça iyi anladıklarını söylüyor.  

Bununla birlikte; genç yatırımcıların yarısı, kripto konusunda rehberlik almak için sosyal medyaya yöneliyor. Daha büyük yaştaki yatırımcılarda ise bu oranın yüzde 30 seviyesinde olduğu görülüyor.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bank of America’dan genç yatırımcılara yönelik kripto araştırması
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!