Kripto topluluğu kriptoların neden ilgi görmediğini araştırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Artan enflasyon nedeniyle kimileri, daha fazla insanın kripto alanına gireceği tahminlerinde bulunurken, gerçekler, topluluğun beklentilerinden oldukça uzakta. Reddit’in alt kripto topluluğu bu konuya dikkat çekti ve yüksek enflasyonunun neden daha fazla insanı kripto alanına itmediğini araştırdı. 

Bir Reddit kullanıcısına göre, ABD Federal Rezerv’in daha fazla para basması ve hükümetin giderek daha fazla sermaye harcaması gibi olaylar insanları enflasyondan korunmak için kriptolara yöneltti. Reddit kullanıcısı bir gönderisinde, daha fazla insanın alt topluluklarda aynı şeyi yapmasını beklediklerini söyledi. Bununla birlikte topluluk üyesi, inanların neden bu konuda harekete geçmediği için şaşkın. 

Bu gönderiye bir cevap olarak bir başka Reddit kullanıcısı, yüksek enflasyonun ürünlerin maliyetinin arttığı anlamına geldiğini söyledi. Bu yüzden de kullanıcı, insanların yatırım yapacak çok az şeye sahip olduğunu, kriptoya para yatırmak yerine temel ihtiyaçlarına öncelik verdiklerini belirtti. Başka bir kullanıcı ise bu düşünceye katılarak, insanların kışın kendilerini sıcak tutmak için paralarını “şaka temalı token’lara” harcamak yerine evlerini ısıtmayı tercih ettiklerini söyledi. 

Tartışmaya katkıda bulunan Reddit kullanıcısı Kaynak: reddit.com

Öte yanda başka bir Reddit kullanıcısı ise, ABD dolarının bu yıl iyi bir performans gösterdiğini dile getirdi. Kullanıcıya göre, Bitcoin (BTC) bile cari yılda dolar karşısında değer kaybetti. Buna ek olarak kullanıcı, insanların dijital varlıklara kripto hareketlerinde ani dalgalanmalar, kullanım koşullarının eksikliği, birçok dolandırıcılık, rug pull ve siber saldırılar sebebi ile yatırım yapmadığına inanıyor. 

Olumuz düşüncelerin yanı sıra, kimileri de kriptoların lehinde konuşmaya devam ediyor. Bir topluluk üyesi, dalgalanma açısından Bitcoin’in bu yıl hisse senetleriyle karşılaştırıldığında fiyat hareketlenmelerinde daha az dalgalanma yaşadığını vurguladı. Kullanıcı, kriptoların kullanım durumları hakkında daha kolay sınır ötesi işlemler ve akıllı sözleşmeler gibi kullanım koşulları sunduklarını söyledi. Topluluk üyeleri, dolandırıcılık konusunda ise, emlak, sahte altın dolandırıcılığı ve piramit şemaları gibi her yerde dolandırıcılıklara rastlanabileceğinin altını çizdiler. 

Öte yandan Politikacı Nigel Farage, 13 Ekim tarihinde Bitcoin’in ilgi çekici yönlerinden bazılarının, sabit arza sahip olması ve fiyatının şişirilemez olduğunu belirtti. Farage’a göre, Bitcoin’in yakında Avrupa’da güvenilir bir değişim aracı olacak ve önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde büyük değişiklikler meydana gelecek. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto topluluğu kriptoların neden ilgi görmediğini araştırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!