Blockchain.com Rus vatandaşlarına hizmet vermeyi durduruyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto cüzdan sağlayıcısı Blockchain.com, Avrupa Birliği’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar ışığında hizmetlerini Rusya vatandaşlarına kapatan son şirket oldu. 

Blockchain.com, yerel haber ajansı RBC’nin 14 Ekim’de aktardığına göre kullanıcılarına Rus vatandaşlarının hesaplarını iki hafta içerisinde kapatacağını açıkladı. 

Bildiriye göre Blockchain.com, Rusya vatandaşlarının varlıklarını 27 Ekim 2022 tarihine kadar çekmelerine izin verecek. Bu tarihten sonra ise Rusya vatandaşlarının hesapları bloke edilecek. 

Bildiride, Blockchain.com’un şu anda AB’nin Rusya’ya uyguladığı sekizinci yaptırım paketi doğrultusunda Rus vatandaşlarına saklama ve ödül hizmetlerini sunmasının yasak olduğu vurgulandı. 

Rus-AB kripto ödemelerini neredeyse 9.700 dolar ya da 10 bin avro gibi bir sınırlayan yaptırımların aksine, son yaptırım paketi Rusya ile AB arasındaki sınır ötesi kripto ödemelerine tamamen yasak getiriyor. Ayrıca, AB’nin son yaptırımları 6 Ekim tarihinde uygulanmaya başladı. 

Blockchain.com’un hizmetleri saklama hizmetleriyle sınırlı değil. Blockchain.com, aynı zamanda şirketin cüzdan verilerine erişemediği, yalnızca kullanıcılarının kendi varlıklarını kontrol edebildiği, gözetimsiz cüzdan hizmetleri de veriyor. Blockchain.com, gözetimsiz cüzdanlara ek olarak kullanıcılara platformda kripto alıp satmalarına izin veren velayet ticaret hesapları da sağlıyor. 

Öte yanda Rus vatandaşlarının gözetimsiz cüzdanlarına erişip erişemeyecekleri ise belirsizliğini korumaya devam ediyor. Şirket, Cointelegraph’ın yorum talebine hemen yanıt vermedi. 

Son yaptırımlarla birlikte Blokckchain.com, Rus’lara yönelik hizmetlerini durduran tek platform değil. Dev blok zincir geliştiricisi Dapper Labs, AB’nin Rusya’ya ve vatandaşlarına yönelik uyguladığı son yaptırımları nedeniyle Rus hesaplarını askıya aldı. 

Çevrimiçi bildirilere göre, Crypto.com, Coinbase ve LocalBitcoins de dahil olmak üzere birçok büyük borsa ve peer to peer platformları, yakında mevcut yaptırımlara ayak uydurmayı planlıyor. Bununla birlikte şirketler Cointelegraph’ın yorum talebine hemen yanıt vermedi. 

İlginizi çekebilir: Rusya, uluslararası ödemeler için kripto kullanımını onayladı – Rapor 

Dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Binance, bir istisna değil. Binance de Rus vatandaşlarına yeni yaptırımları uygulamak için aralıksız çalışmaya devam ediyor. Bununla birlikte Binance sözcüsü Cointelegraph’a “Birden fazla teknoloji ve risk yönetimi ortağıyla dikkatli bir şekilde düzenlememiz gerektiğinden, bu tür değişikliklerin uygulanması zaman alıyor” ifadelerini kullandı. 

Tether’in kardeş şirketi Bitfinex gibi bazı borsalar ise Rus vatandaşlarına yaptırım uygulanmasına karşı çıkıyor. Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino, geçtiğimiz mart ayında “Bizim görüşümüze göre, hükümetin eylemleri bireylerin isteklerini temsil etmemelidir” ifadelerini kullandı. Ardoino, Bitfinex’in düzenleyiciler tarafından aksi bir direktif gelmediği sürece tüm Rus vatandaşlarının hesaplarını korumaya istekli olduğunu belirtti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Blockchain.com Rus vatandaşlarına hizmet vermeyi durduruyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!