Otherside Metaverse’ün Twitter Hesabı Hack’lendi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otherside’a ait resmi Twitter hesabı, Yuga Labs’a yapılan son SEC soruşturmasının ardından saldırıya uğradı. Bored Ape Yacht Club ve Yuga Labs kurucu ortağı Greg Solano, birkaç saat önce Twitter’ında şüpheli bir saldırı olduğunu açıkladı. Greg, Otherside tarafından yayınlanan hiçbir şeye tıklanmaması gerektiğini bildirdi. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Otherside Twitter Hack’i Nasıl Gerçekleşti?

Otherside’ın resmi Twitter hesabı olağandışı bir etkinlik göstermektedir. Hem Twitter profil resmi hem de kapak resmi bir anda kaldırıldı. Ayrıca hesapta yalnızca boş resimler kalmıştır. Şimdiye kadar Yuga Labs, BAYC veya ilgili ortaklardan hiçbir resmi kaynak, durum hakkında herhangi bir açıklama gerçekleştirmemiştir.

Bugün erken saatlerde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu BAYC hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturma, Yuga’nın dijital varlıklarının doğası gereği hisse senetlerine daha yakın olmasını çevreleyen düzenleyici kurallar konusunda netlik aramaktadır. Soruşturmanın ardından ApeCoin, yüzde 12 oranında keskin bir düşüş yaşadı. Ancak sorunun asıl kaynağı, resmi Otherside Metaverse Twitter hesabının gizemli hack’ine bağlanmaktadır. Yuga Labs kurucu ortağı CryptoGarga, takipçilerine Otherside Twitter’dan hiçbir şeye güvenmemeleri için tweet attı. Ayrıca takipçilerin, hack kurbanı olup olmadığını sordu.

Takipçilerden Tepki Yağdı!

Twitter’da yaşanan olaylar, son dönemde giderek artmaktadır. Web3 haberlerinin yayınladığı tüm haberlerde olduğu gibi, hack olayları farkındalığın artmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca bu hack olayından sonra, daha fazla Twitter kullanıcısının soru sorması ve öfkelerini dile getirmesi dikkat çekti. İddia edilen Otherside Metaverse hack’inin zamanlaması gerçekten dikkat çekicidir.

Bazı insanlar hesabı kapatıp tekrar açmayı deneyip denemediklerini ekibe sormuştur. Ayrıca diğer kullanıcılar, Otherside ve BAYC projelerine tam bir güven eksikliği olduğunu beyan etmektedir. Dahası bazıları, hack’i içeriden bir iş olmakla suçlamaktadır. Her iki durumda da olay, NFT sektöründe problemleri arttırmaktadır. Bununla beraber hack doğrulanırsa, Bored Ape Yacht Club’ın hacker’larla karşı karşıya geldiği ikinci olay olacaktır.

Geçtiğimiz aylarda BAYC’ın, Discord sunucuları hack’lenmiştir. BAYC ve Otherside topluluğu üyeleri bir kimlik avı saldırısının kurbanı oldu. İlk olarak, bir BAYC topluluk yöneticisi hedef alınmıştır. Ayrıca bu da dolandırıcıların bir oltalama saldırısı gerçekleştirmesine yol açmıştır. Saldırı kullanıcıları, BAYC, MAYC ve OtherSide sahiplerine özel bir hediye öncülüğünde sahte bir web sitesine yönlendirmekteydi. Bununla beraber yayınlanan bağlantı, kötü amaçlıydı. Bu son saldırı, BAYC’ın resmi hesabındaki hack’i nedeniyle büyük bir kayıp yaşamasından sonra gerçekleşmiştir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Otherside Metaverse’ün Twitter Hesabı Hack’lendi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!