Multiverse, Devlet Destekli Metaverse Şehri Olarak Tanıtıldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir yapay zeka ekosistemi olan Multiverse Labs, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yeni bir Metaverse şehri başlattı. Ayrıca proje, BAE’nin bölgedeki turizm sektörünü artıracağına inandığı bir gelişme olarak lanse edilmiştir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

BAE Multiverse Şehri

Multiverse Labs, yeni Metaverse metropolü Sharjahverse’i, emirliğin 1.000 mil karelik yüzey alanını kapsayan fotogerçekçi, fizik açısından hassas bir Metaverse olarak tanımlamıştır. Sanal şehir, yerel turizm ekonomisini destekleyecektir. Ayrıca Dubai’nin bu yıl başlattığı girişimlere uyan Metaverse’te yeni istihdam fırsatları yaratacaktır. Emirlik’in turizm işini geliştirmekten sorumlu başlıca hükümet kuruluşu, Sharjah Ticaret ve Turizm Geliştirme Otoritesi veya SCTDA, Metaverse şehrini desteklediğini bildirmiştir.

SCTDA başkanı Khalid Jasim Al Midfa girişim hakkında açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘kitle pazarı turizm endüstrisini yeni nesil, sürdürülebilir uygulamalara dönüştürmek için yeni düşünce tarzı gerektirmektedir. Sharjahverse’deki sanal turizm, neredeyse her yere benzersiz erişim sağlayacaktır. Ayrıca kişiselleştirilmiş konuk deneyimleri ve gelişmiş eğlence deneyimi sağlaması beklenmektedir. Multiverse’nin AI odaklı yaklaşımı, hayal gücünün sınırlarını zorlamaya yardımcı olacaktır. Ayrıca Metaverse’ün harikalıklarını anlatacaktır’ dedi.

Dubai kadar olmasa da Sharjah, 1,8 milyondan fazla nüfusuyla BAE’nin en kalabalık ikinci emirliğidir. Emirliğin tamamı Sharjahverse aracılığıyla halka açık olacaktır. Emirlik düzeyinde artan kripto ve Blockchain kabulü fazlasıyla dikkat çekmektedir. Ek olarak, BAE federal hükümetinin ulus için destekleyici düzenleyici hazırladığına dair göstergeler bulunmaktadır. BAE’nin Menkul Kıymetler ve Emtia Kurumu, dijital varlık işletmelerinin ülkede faaliyet göstermesine izin verecek kripto lisanslama mevzuatı hazırlamaktadır.

Metaverse’ün Potansiyeli Ülkeler Çapında Keşfediliyor!

BAE’ye ek olarak, birkaç ülke de Metaverse’ü potansiyel bir ekonomik itici güç olarak kabul etmiştir. Ağustos ayında Pekin belediye yönetimi, iki yıllık bir Metaverse inovasyon planının kullanılmasıyla Web3 teknolojisi oluşturmak için şehrin tüm bölgelerinin çabalarını koordine edecek bir teklif sunmuştur.

Geçen ayın başlarında Şanghay yetkilileri, Metaverse geliştirme için on milyar yuan değerinde bir fon kuracağını açıklamıştır. Ayrıca 2025 yılına kadar şehir, 350 milyar yuan (48,8 milyon dolar) değerinde bir Metaverse ekonomisi kurmayı hedeflemektedir.

Yerel yönetimler, Çin’in dijitalleşmeyi ve teknolojik yeniliği teşvik etme çabalarına yanıt olarak Metaverse’e akın etmektedir. Ayrıca ocak ayında ülkenin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, çeşitli Blockchain ve Metaverse’lere müjde vermiştir. Açıklamalara göre, bu içeriklere sahip küçük ve orta ölçekli işletmeler teşvik edilecektir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Multiverse, Devlet Destekli Metaverse Şehri Olarak Tanıtıldı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!