SON DAKİKA: BNB Smart Chain'de hard fork gerçekleşti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance’in blockchain ağı BNB Smart Chain (BEP20), büyük siber saldırının ardından hard fork gerçekleştirdi.

Binance’in blockchain ağı BNB Smart Chain (BEP20), büyük siber saldırının ardından hard fork gerçekleştirdi.

İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsasının ağı BNB Chain, 6 Ekim’de zincirler arası köprülerinde yaşanan siber saldırıyla sarsıldı. BNB Beacon Chain (BEP2) ve BNB Smart Chain (BEP20 veya BSC) arasındaki “BSC Token Hub” adlı köprüyü etkileyen ve 100 milyon dolar civarı zarara yol açan saldırının ardından, ağ kısa bir süreliğine durdurulmuş ve bakıma alınmıştı.

Binance, saldırısı sonrası yol haritasının ise topluluk tarafından belirleneceğini söylemişti. Github’da geliştiriciler, ağdaki hataları gidermek için “Moran” adlı hard fork önerdi.

Binance de resmi blog gönderisiyle hard fork’u destekleyeceğini belirterek, BNB Smart Chain’deki yatırma ve çekme işlemlerini sabah 09:00 sularında askıya aldı.

İlk olarak dün testnet’te denenen güncelleme, geçtiğimiz dakikalarda mainnet’te de gerçekleştirildi. 22.107.423’üncü blokta aktive edilen hard fork, Beacon Chain ve Smart Chain arasındaki ispat işlemlerini yürüten IAVL hash kontrolündeki zafiyetleri gidererek, süreci ICS23 standardına geçirecek.

Buna ek olarak, zincirler arası sözleşmedeki dizi denetimine de blok başlığı getirildi. Blok başlığı, söz konusu bloktaki verilerin özetini sunma görevini yürütecek.

Binance, hard fork sonucu yeni token’lar oluşturulmayacağını da ekledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SON DAKİKA: BNB Smart Chain'de hard fork gerçekleşti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!