Custodia Bank kurucusu, Fed ve BNY Mellon hakkında konuştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Caitlin Long, BNY Mellon’un kripto saklama hizmetleri sağlaması için onay almasına tepki gösterdi.

Custodia Bank kurucusu Caitlin Long, BNY Mellon’un Ether (ETH) ve Bitcoin (BTC) varlıkları için dijital bir saklama platformu başlattığı haberine güçlü bir tepki verdi. Long, 11 Ekim’de DC FinTech Haftası’nda yaptığı konuşmada Fed’in eylemleri ve politikaları arasında bir karşılaştırma yaptı.

Dijital varlıkların ve geleneksel yatırımların saklama hizmetini aynı platformda sunan ilk büyük ABD bankası BNY Mellon, özel anahtarları saklayıp ve muhasebe hizmetleri sağlıyor. Eskiden Avanti olarak da bilinen Custodia Bank ise haziran ayında Federal Rezerv Yönetim Kurulu ve Kansas City Federal Rezerv Bankası aleyhine dava açmıştıı.

Custodia Bank, bankanın ana hesap başvurusunun işlenmesi için o zamana kadar geçen 19 ayın, yasa dışı bir gecikme olduğunu iddia etti, çünkü ABD Yasası bu tür başvurular için bir yıllık işlem sınırı belirlemişti.

We don’t deserve @CaitlinLong_ . https://t.co/6oh3L7elNj

— Nick Alexander (@__nickalexander) October 11, 2022

Long, “Federal olarak düzenlenmiş bir banka olmak ve bu kapsamda tüm şartlara uymak amacıyla başvuruda bulunduk. Ancak ilginç olan şey, banka düzenleyicileri ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’in, bankaların veya komisyoncu-bayilerin dahil olduğu tüm bu konsepte karşı mesafeli davranması,” ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

“Federal Rezerv geçen hafta kriptodan ve finansal sistemin risklerinden bahsettiği ve ardından bugün bir Fed denetimli banka holding şirketi kripto alanına girdiği için, bu davada bu sabah bu duyuruyla ilgili bir dosyalama mı göreceksiniz? Bunun için iki buçuk yıldır bekliyoruz, Fed’in geçen hafta söylediklerine karşı bugün yaptıklarına bir bakın.”

Long, görünüşe göre 4 Ekim’de New York Fed Bankası tarafından yayımlanan “Dijital Varlıkların Finansal İstikrar Etkileri” başlıklı bir makaleye atıfta bulunuyordu. Makalede ise stablecoinlerin finansal sistem üzerindeki potansiyel olumsuz etkisi hakkında birkaç sonuca varılmıştı.

Avanti ayrıca 2019 Wyoming düzenleyici çerçevesi kapsamında oluşturulan ilk Özel Amaçlı Mevduat Kuruluşları (SPDI) veya “blockchain bankalarından” biriydi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Custodia Bank kurucusu, Fed ve BNY Mellon hakkında konuştu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!