Gitex Global 2022'de ana akım medyayı kripto konusunda eğitmek konuşuldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cointelegraph Baş Editörü Kristina Cornèr, Gitex Global 2022’de TDeFi Pavillion “Kripto ve Medya: Görüş, Perspektif ve Kaos” isimli panele katıldı.

Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen Körfez Bilgi Teknolojileri Fuarı’nda (GITEX) gerçekleştirilen panel tartışmalarına göre, kriptonun her geçen gün daha da popüler hale gelmesiyle birlikte, ana akım medyanın doğru habercilik yapabilmesi için kripto alanında eğitilmeleri gerekiyor. 

Cointelegraph Baş Editörü Kristina Cornèr, TDeFi Pavillion “Kripto ve Medya: Görüş, Perspektif ve Kaos” isimli panel tartışmasına katıldı. Ukrayna Blokzincir Derneği ve Finoverse büyükelçisi Maria Vovchok tarafından yönetilen panele LKI Consulting CEO’su Laura Inamedinova, Wamda Yayın Yönetmeni Triska Hamid ve Unlock Blockchain Kurucusu Walid Abou Zaki katılım sağladı. 

Gitex Global Etkinliği kapsamında TDeFi Pavillion’da panel tartışması

Panelde tartışılan önemli konulardan bir tanesi de ana akım medyanın kriptoyla ilgili haberleri ele alırken nasıl daha doğru ve bilgili bir yaklaşım sergilemesi gerektiğiydi. Vovchok’un ele aldığı konuya cevaben Hamid, sektörü ana akım kanallardan anlama konusunda büyük problemlerin mevcut olduğunu belirtti. Hamid, şu açıklamalarla devam etti:

“Son resesyonu yaşadık. Finans gazetecileri konuyu anlamakta ve kitlelere aktarmakta zorlanıyor. Bununla birlikte bir anlayış eksikliği olduğunu düşünüyorum” 

Olası bir çözüm fikri ile konuşmayı devralan Abou Zaki, ana akım medya muhabirlerini kriptoya yönlendirmek yerine yeni editörler ve gazeteciler yaratmanın daha yararlı olabileceğini öne sürdü. Abou Zaki, ayrıca işler karmaşıklaşmaya başladığında kripto alanını anlamaya çalışmaktan tamamen vazgeçen bir editör tanıdığı örneğini vererek konuşmasına devam etti. Abou Zaki, “Ana akım medya ve editörlerin teknoloji ve kripto alanını anlamak için yeteri kadar vakit harcadıklarını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı. 

İlginizi çekebilir: Ana akım medya dikkatini Bitcoin’e çevirdi

Bununla birlikte Laura Inamedinova, kripto odaklı medya şirketlerinin içeriğin kalitesine odaklandıklarını belirtti. Bununla birlikte ana akım medya kanallarının ise daha fazla tıklama ve trafik çekmek için yalan haber başlıklarına odaklandıklarının altını çizdi. Inamedinova’ya göre, bazı kanallar içeriğin kalitesinden ziyade yalnızca çektiği trafiğe odaklanıyor.  

“Eğer itibarınızı kaybetmek istemiyorsanız, her şey içeriğin kalitesine bağlı. Kimi medya kanalları ise, (sözüm meclisten dışarı), yalnızca trafik çekmeye odaklanmış durumda.” 

Konuyla ilgili birkaç yorumda bulunan Cornèr, makalelerin yazılırken dikkat edilmesi gereken unsurlardan bir tanesinin de Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) olduğunu vurguladı. Cointelegraph’ın genel yayın yönetmeni, bir haber yazarken konuya sadık kalınması ve Google ve diğer arama motorları tarafından dizine eklenebilir bir içerik üretilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Öte yandan Cornèr, ana akım medyanın bazen SEO dostu başlıklara yer verdiği konusunda hem fikir olduğunu, ancak aynı şeyin kripto medyasında da denge bulması gerektiğini belirtti. Son olarak Cornèr, “Bu konuda ihtiyatlı olmalıyız çünkü toplum için gerçek eğitimi teşvik etmek için buradayız. Bence bu büyük bir sorun” ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Gitex Global 2022'de ana akım medyayı kripto konusunda eğitmek konuşuldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!