Dapper Labs, Tüm Rus Kullanıcı Hesaplarını Askıya Aldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dapper Labs yakın zamanda yaptığı açıklamayla, AB tarafından uygulanan yaptırımların ardından tüm Rus hesaplarını askıya alacağını duyurdu. Son yaptırımlar, Ukrayna’da artan Rus faaliyeti nedeniyle ülkedeki kripto ile ilgili tüm hizmetlerin yasaklanmasını içermektedir. Rusya’daki kullanıcılar artık Dapper Labs NFT’leriyle işlemler yapamayacaktır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Dapper Labs, Rus Hesaplarını Yasakladı!

Flow Blockchain ağının, Cryptokitties ve NBA Top Shot gibi projelerin yaratıcıları Dapper Labs, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesine yanıt olarak Avrupa Birliği tarafından kabul edilen yeni kısıtlayıcı önlemler kapsamında işlemlerini gerçekleştirdi. Dapper Labs’a göre ödemeleri ve hizmet ortakları, AB düzenlemelerine ve yönergelerine bağlıdır. Sonuç olarak, son AB yaptırımları mevcut tüm Rus hesaplarını doğrudan etkilemektedir. Avrupa Birliği, savaşan ulusların Ukrayna’yı işgalini azaltmak için bu hamleyi duyurmuştur. Yaptırımlar, 3 Ekim Pazartesi günü Kiev’de tekrarlanan Rus füze saldırılarının ardından gelmiştir.

Rus ekonomisini, hükümetini ve dış ticaretini hedef alan cezalar, kripto şirketlerinin ticari faaliyetlerini etkileyen finansal önlemleri de içermektedir. Rus vatandaşlarının herhangi bir cüzdan, hesap veya saklama hizmeti sağlaması yasaklanmıştır. Kısıtlamalar, dijital varlıkların miktarına bakılmaksızın uygulanacaktır. Ayrıca bu yılın başlarında uygulanan, yalnızca yüksek değerli kripto varlık hizmetlerinin yasaklandığı, 10.000 Euro’yu aşan kripto varlıkları için yasaklanan beşinci tur yaptırımlara kıyasla sıkılaştırma gerçekleştirilmiştir.

Yaptırımlar, Rusya ile AB arasındaki sınır ötesi kripto transferlerinin tamamen yasaklanmasını da içermektedir. Avrupa Komisyonu son basın açıklamasında, ‘yaptırımlar, Rusya’nın sanayi kapasitesini potansiyel olarak zayıflatacağı için önemlidir. Çünkü bu hizmetleri ithal etmeye büyük ölçüde bağımlıdır’ dedi.

Rus Kullanıcılar Nasıl Bir Yol İzleyecek?

Dapper Labs, son düzenlemelere göre Rusya’da herhangi bir hesabı kapatmadıklarını açıkça belirtmiştir. Rus hesap sahipleri, NFT’lerine erişmeye ve bunları görüntülemeye devam edebilecektir. Buna ek olarak, kullanıcılar tarafından satın alınan tüm NFT’ler kendilerine ait olmaya devam edecektir. Ayrıca, kullanıcı hesaplarına yapılan Dapper bakiyesi etkilenmeyecektir. Dapper, yaşanan rahatsızlıktan dolayı özür dileyerek, ‘sahip olduğunuz tüm anlar ve herhangi bir şık bakiye sizin mülkünüz olmaya devam ediyor’ dedi.

Avrupa’da varlığı olan diğer kripto şirketlerinin de benzer önlemler alması muhtemeldir. Ancak kısıtlamaların tüm küresel platformları etkilemesi beklenmemektedir. Örneğin Rus kripto medyasına göre Binance’in, Rusya’daki kullanıcıları yeni kısıtlamalar getirmediği konusunda bilgilendirdiği bildirilmiştir. Bu hareket, Avrupa kripto yaptırımlarına uyan büyük kripto borsalarının, biraz daha esnek davrandığı anlamına gelmektedir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dapper Labs, Tüm Rus Kullanıcı Hesaplarını Askıya Aldı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!