Bitcoin’in Fiyat Oynaklığı Eleştirmeleri Sorgulatıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin çıktığı günden beri birçok eleştiri ile gündeme geldi. İlk dönemde yaşadığı hızlı fiyat artışlarıyla sık sık ponzi ve balon eleştirilerine maruz kalırken, ilerleyen dönemde bu eleştiriler yerini oynaklık ve kara para aklamaya bıraktı. Ancak uzun vadeli veriler ve küresel ekonomik hareketler göz önüne alındığında, artık Bitcoin’in oynaklığının da azaldığı görülüyor. Öyle ki Bitcoin (BTC), ilginç bir şekilde ABD devlet tahvilleri de dahil olmak üzere neredeyse tüm geleneksel piyasa varlıklarından sabit kaldı.

Bitcoin’in Fiyatı Geleneksel Piyasa Varlıklarından Daha Sabit Kaldı

İlk günlerden beri Bitcoin (BTC), geleneksel pazarlara göre çok değişken olduğu ve bir değişim aracı veya bir değer deposu olarak güvenilmez olduğu için eleştirmenlerin yağmuruna tutuldu. Ancak bu eleştirmenlerin yargılası son günlerde sorgulanır oldu. Öyle ki TradingView verilerine göre, fiyatı temmuz ayının başından bu yana 18.000 ila 25.000 dolar arasında kalmasıyla, Bitcoin’in tarihsel oynaklığı yüzde 80‘den 21 ayın en düşük seviyesi olan yüzde 21’e düştü.

İlginizi çekebilir: Bitcoin (BTC) Teknik Analizi – 11 Ekim 2022

Diğer taraftan veri analiz şirketi Laevitas‘a göre Bitcoin’in 90 günlük zımni oynaklık beklentileri dört ayın en düşük seviyesi olan yüzde 63.7’ye geriledi.

Bitcoin ve S&P 500 arasındaki 90 günlük korelasyon katsayısı ise ikinci çeyrekte 0.5’ten 0.94’e yükseldi. 90 günlük korelasyon geçtiğimiz ay 0.44’e düştü ve haberimizin yazım tarihi itibarıyla 0.7’ye yakın durdu.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’in Fiyat Oynaklığı Eleştirmeleri Sorgulatıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!