Polygon, zkEVM Public Testnet ekosistemini piyasaya sürdü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polygon zkEVM, işletmelerin Ethereum üzerinde hızlı, düşük ücretli merkeziyetsiz uygulamalar oluşturmasını sağlarken daha fazla sermaye verimliliği de sunuyor.

Merkeziyetsiz Ethereum ölçeklendirme platformu Polygon (MATIC), mevcut akıllı sözleşmeler, geliştirici araçların yanı sıra Ethereum ve Polygon PoS üzerine kurulu cüzdanlarla çapraz uyumluluğa sahip “Ethereum eşdeğeri” Polygon zkEVM Public Testnet ekosisteminin piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Sıfır-bilgi Ethereum Sanal Makinesi (zkEVM), tek bir işlemde toplanan toplu aktarım işleme yoluyla ölçeklenebilirliği geliştirmeyi amaçlayan Ethereum’un üzerindeki bir katman-2 yapısıdır. Test ağı, Polygon’un sıfır bilgi R&D ekibi kapsamında zkEVM’nin tam özellikli, açık kaynaklı bir uygulaması olarak başlatıldı.

DeFi protokolleri Aave (AAVE) ve Uniswap (UNI), Web3 sosyal platformu Lens ve oyun stüdyosu Midnight Society ile beraber zkEVM test ağında devreye alınacak ilk projeler arasında yer alacak.

Platform, sıfır bilgi (zk) teknolojisinin benimsenmesine öncülük ederken Polygon da sözleşmeleri dağıtarak ve hataları belirleyerek Web3 geliştiricilerini işbirliği yapmaya teşvik ediyor. Polygon’un kurucu ortağı Mihailo Bjelic ise konu hakında şu cümleleri kuruyor:

“Tüm topluluğu test ağını denemeye, sınırlarını test etmemize ve hataları belirlememize yardımcı olmaya davet ediyoruz, böylece hep birlikte dünyaya ilk zkEVM’yi sunabiliriz!”

Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile tam eşdeğerlik, geliştiricilerin yeni programlama dillerine, araçlarına veya tamamen açık kaynaklı bir zk-Prover mekanizmasını da içeren mevcut kodun çevirisine ihtiyaç duymadan zkEVM’ye geçiş yapmalarına olanak tanıyor.

Yapılan duyuruda ayrıca Polygon zkEVM’nin, işletmelerin Ethereum üzerinde hızlı, düşük ücretli merkeziyetsiz uygulamalar oluşturmasını sağlarken aynı zamanda daha fazla sermaye verimliliği sunduğu da vurgulandı.

İlginizi Çekebilir: Polygon, okyanusu korumaya odaklı STK ile iş birliğine imza attı

Space and Time, geçtiğimiz ayın sonlarına doğru Microsoft’un risk sermayesi şirketi (VC) kolu Microsoft’s M12 fund, Avalanche (AVAX) ve Polygon gibi yatırımcılardan yaklaşık 20 milyon dolarlık fon topladı.

20 milyon dolarlık finansman turuna Coin DCX ve HashKey’in de dahil olduğu birçok yatırımcı katıldı.

M12’de yöneticilik yapan Michelle Gonzalez ise Microsoft VC firmasının, merkezi sistemlerin nasıl otomatikleştirilebileceğini ve akıllı sözleşmelere nasıl bağlanabileceğini görmek için sabırsızlandığını ifade etti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Polygon, zkEVM Public Testnet ekosistemini piyasaya sürdü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!