Algo Coin Nedir? Algorand Nereden Satın Alınır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain konusunda her fırsatta yetkin olduğunu ve büyük yatırımcılardan yatırım aldığını belirten Algo Coin ile ilgili proje nedir, gelecek ve arz ne kadar gibi soruların yanıtları sürekli soruluyor. Algorand ile ilgili tüm bilgileri  Algorand makalemizde bulabilirsiniz.

Algo Coin Nedir?

Algo Coin Nedir sorusunun cevabını net bir şekilde açıklayacak olursak; Algorand’da işlem gören ve ödüllendirilen bir tokendir. Ağ katılımcıları, Algorand’ın yerel kripto para birimi olan ALGO ile ödüllendirilir. ALGO, işlem işlem ücretlerini ödemek için bir yardımcı program belirteci olarak da kullanılır. Öte yandan, Ethereum ve Algorand blok zinciri platformu rakip olarak kabul edilebilir. Her iki platform da diğer blok zinciri tabanlı projelerin geliştirilmesini desteklemek için altyapı sağlar ve her ikisi de akıllı sözleşmeler kullanır.

Algo Projesi Nedir?

Algorand (ALGO) projesi nedir sorusunu detaylandırsak da Mastercard veya Visa gibi büyük bir ödeme işlemcisine benzer şekilde birçok işlemi hızlı bir şekilde işlemek için tasarlanmış bir blockchain olduğunu söyleyebiliriz. Algorand blok zinciri, İş Kanıtı (Proof of Work) adı verilen bir fikir birliği mekanizması kullanır.

Algorand açık kaynaklı bir blok zinciridir, yani herkes platformun kodunu görüntüleyebilir ve katkıda bulunabilir. Algorand platformu, diğer kripto para birimlerine ve blok zinciri tabanlı projelere ev sahipliği yapabilir ve bu da onu Ethereum’a doğrudan bir rakip haline getirir. Platformun kripto para birimi ALGO, Algorand blok zincirini güvence altına almak ve Algorand tabanlı işlemler için işlem ücretlerini ödemek için kullanılır. Ethereum platformunda yaklaşık her 12-14 saniyede bir yeni bir işlem bloğu işlenebilirken, Algorand ağı üzerinden işlenen işlemler yaklaşık 4 saniyede daha hızlı tamamlanır.

Bunun dışında Algorand ana ağı Haziran 2019’da yayına girdi ve Aralık 2020’de günde yaklaşık 1 milyon işlem gerçekleştirebildi. Bu da platformu önemli kıldı.

Algorand’in Amacı Nedir?

Algorand, blok zinciri tabanlı ademi merkeziyetçilik yoluyla güvenilmeyen taraflar arasında küresel bir güven oluşturmayı amaçlıyor. Platform, refahın önündeki sorunları kaldırabilecek teknoloji geliştirmek için basit tasarımlara öncelik veriyor.

Algorand, işlemleri anında gerçekleştiren verimli, ölçeklenebilir bir platform olarak öne çıkıyor ve Algorand bunu merkezi olmayan bir şekilde yaptığını söylüyor. Algorand blok zincirinin yeni bloklarını oylayan ve onaylayan katılımcı düğümler üzerine inşa edilmiştir. Algorand blok zincirinin herhangi bir bölünmesi (çatal), tamamlanmış işlemlerin değiştirilmeyeceğini garanti etmek için yasaktır. Ayrıca Algorand’daki blok zinciri bilgilerini sürekli olarak sıkıştırarak Algorand ağ katılımcılarındaki veri yükünü azaltmayı amaçlamaktadır. Algorand kendisini en verimli ve çevre dostu blok zinciri olarak görüyor. Nisan 2021’den bu yana Algorand, karbon negatif karbon kredisi kazanıyor – bu, platformun yalnızca karbon emisyonlarından fazlasını satın aldığı anlamına geliyor.

Algorand blok zinciri, Hisse Kanıtı konsensüs mekanizmasının değiştirilmiş bir versiyonunu kullanır. Geleneksel İş Kanıtı yöntemi, kripto para birimi sahiplerinin işlemleri doğrulamayı seçmesine olanak tanırken, hisse kanıtı yöntemi, tüm ALGO sahipleri havuzundan doğrulayıcıları işe alır. Algorand blok zincirine her yeni blok eklendiğinde, hisse sahibi (ticaret yapmamayı veya satmamayı kabul eden) ALGO sahipleri ALGO’ları ile ödüllendirilir.

Algorand’in Sahibi Kim?

Algorand’ın sahibi kimdir gibi sorular da kripto para yatırımcıları için bir merak konusudur. Algorand platformu ve beraberindeki kripto para birimi ALGO, MIT profesörü ve ünlü kriptograf Silvio Micali tarafından oluşturuldu.

Algorand’ın Arzı Nedir?

Algorand’ın tedariki 2030’a kadar dağıtıldı. Toplam ALGO arzı 10 milyar token ile sınırlandırılmıştır ve şu anda dolaşımda yaklaşık 6,6 milyar ALGO bulunmaktadır.

Algo Coin Hangi Yılda Piyasaya Sürüldü?

blockchain konusunda iddiası olan Algorand, 2017’de kuruldu.

Images?Q=Tbn:and9Gcq3Wfrpajdrfdppdflo6Gguxw5Pkt15Omphvspjb87 Ky7Grz82Jy5Wxuryqqgyq0Jv5Da&Amp;Usqp=Cau

Algo Coin İlk Fiyatı Nedir?

Algo Coin’in ilk fiyatı 19 Haziran 2019’daki müzayedede 2,40 dolardı. Ondan sonra ise 0,10 dolar ile 2 yıl önce en düşük fiyatına sahipti.

Algorand En Yüksek Hangi Fiyatı Gördü?

Algorand, en yüksek fiyatı 3.080,89 ile görmüştür ve kendi çapında büyük bir ivmelenme yaşamıştır.

Algorand Nereden Alınır?

Algorand nereden alınır sorusunun cevabı çok basit. Algo Coin Binance, Coinbase, Huobi, Kraken, Gate.io, ByBit, Bitstamp gibi dev kripto para platformlarında alınıp satılabiliyor. Bunlardan herhangi birinde hesap oluşturup itibari paranızı yatırdıktan sonra ALGO için satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Satın alma işlemi tamamlandıktan sonra, ALGO’nuzu kendi kendine barındırılan birçok cüzdanda da tutabilirsiniz.

Images?Q=Tbn:and9Gcslsh2Eokygealf8Pydxzdlspay4Qxedifbug&Amp;Usqp=Cau

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Algo Coin Nedir? Algorand Nereden Satın Alınır?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!