Haftanın öne çıkan kripto para haberleri | 3-9 Ekim

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

3-9 Ekim tarihleri arasında kripto para piyasasında öne çıkan haberleri sizler için derledik.

Bitcoin (BTC) fiyatı hafta boyunca yaklaşık 19.000 – 21.000 dolar arasındaki seviyelerde oynamalar yaptı. 3 Ekim Pazartesi günü haftaya yaklaşık 19 bin dolar seviyesiyle giriş yapan Bitcoin, sonraki gün yukarı yönlü bir performans göstererek salı günü 20 bin doları geçti. Diğer taraftan Bitcoin madencileri dur durak bilmezken ve BTC fiyatındaki sert düşüşler devam ederken, hash oranı ise tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru yükselişini sürdürdü. 5 Ekim Çarşamba günü 20.470 dolar seviyelerine kadar yükselen fiyat, aynı gün içinde 20 bin dolar seviyesini kaybettikten sonra hafif dalgalanmalar gösterdi ve hafta içini yaklaşık 19.500 dolar seviyesiyle kapattı. Bir süredir seyrettiği aralığın alt seviyesinde gezinmeye devam eden BTC, yazının yazıldığı esnada borsalarda 19.436 dolardan işlem görüyor.

CoinMarketCap verilerine göre yazının yazıldığı esnada kripto para piyasasının toplam değeri yaklaşık 939,613 milyon dolar, Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranı da yüzde 39,6 olarak hesaplandı.

Haftayı yaklaşık 1.200 dolar ile 1.400 dolar seviyeleri arasında geçiren Ethereum (ETH)’nin piyasaya hakimiyet oranı ise yüzde 17,2.

İşte 3 Ekim Pazartesi ile 9 Ekim Pazar tarihleri arasında kripto para dünyasında öne çıkan haberlerin kısa özetleri:

Transit Swap hacker’ı çaldığı varlıkların yüzde 70’ini iade etti

Blockchain güvenlik şirketlerinin verdiği hızlı yanıt, merkeziyetsiz borsa Transit Swap’ten çalınan 23 milyon doların yaklaşık yüzde 70’inin iade edilmesine yardımcı oldu.

DEX, bir hacker’ın 1 Ekim’de swap sözleşmesindeki iç hatayı suistimal etmesiyle söz konusu değerdeki varlıkları çaldırmıştı. Saldırının ardından, Transit Finance ekibiyle birlikte Peckshield, SlowMist, Bitrace ve TokenPocket gibi güvenlik şirketlerin de konuya hızla müdahil olarak, hacker’ın IP adresi, e-posta adresi ve ilgili zincir üstü adresleri tespit edebildi.

NFT sanatçısı Beeple’ın Discord sunucusu ele geçirildi

NFT sanatçısı Mike “Beeple” Winkelmann, yine oltalama dolandırıcılarının hedefi oldu. Beeple, kullanıcıları resmi Discord sunucusunun hack’lendiği ve yeni üyeleri, bağlantıyı takip etmeleri halinde cüzdanlarını boşaltan bir Discord kanalına gönderdiği konusunda uyardı.

Mastercard kripto dolandırıcılığına karşı koruma hizmeti sunacak

Finansal hizmetler sağlayıcısı Mastercard, 3 Ekim’de risk yönetimiyle ilgili yeni kripto hizmeti başlatacağını açıkladı. Mastercard’ın “Crypto Secure” isimli yeni hizmetinin, bankaların kripto satıcı platformlarındaki dolandırıcılıkları tespit etmesine ve önlemesine yardımcı olması amaçlanıyor.

Elon Musk’tan karar değişikliği: Twitter’ı satın alacak!

Milyarder Tesla CEO’su Elon Musk, beklenmedik bir karar değişikliği yaparak spam botlar ve sahte hesaplar ile birlikte Twitter’ı 44 milyar dolara satın almaya karar verdi.

Davaya bakan Delaware Chancery Mahkemesi’ne bildirilen raporlara göre; Musk’ın avukatları, pazartesi günü Elon Musk’ın 25 Nisan 2022’de başlatılan satış anlaşmasını tamamlamaya hazır olduğuna işaret etti.

Türkiye en hızlı büyüyen kripto pazarları arasına girdi

Gelişmekte olan piyasalar, özellikle de Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesindekiler kripto alanına çok çeşitli kullanım alanları bularak girmeye devam ediyor.

MENA bölgesini yüzde 40’lık büyüme ile Latin Amerika takip ederken, üçüncü sıraya da yüzde 36’lık büyümeyle Kuzey Amerika oturdu. Fas, Mısır ve Türkiye gibi gelişmekte olan pazarların da bulunduğu MENA bölgesi 22 ülkeyi kapsıyor. Raporun ele aldığı zaman çerçevesinde Mısır’ın kripto hacminin üçe katlanması, yerel ekonomik dalgalanma ile ilişkilendirilebilir. Ülkedeki kripto işlem hacmi, yıldan yıla yüzde 221,7 artmış durumda. Öte yandan Türkiye, 192 milyar kripto para kazancı ile bölgedeki en büyük kripto piyasası konumunda.

BNB Chain saldırıya uğradı! — Blockchain durduruldu

Kripto para borsası Binance’in blockchain ağı BNB Chain (BNB), 6 Ekim’de zincirler arasındaki köprüye düzenlenen siber saldırıdan dolayı durduruldu. Saldırganların 100 milyon dolar değerinde kripto para çaldığı tahmin ediliyor.

İlk olarak BNB Chain’in resmi Twitter hesabı, blockchain’deki “sıra dışı aktivite” nedeniyle ağın geçici olarak durdurulduğunu söylese de kısa süre sonra bunun olası bir siber saldırıdan kaynaklandığını doğruladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Haftanın öne çıkan kripto para haberleri | 3-9 Ekim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!