Lido, Arbitrum ve Optimism ağlarına geliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lido Finance, Arbitrum ve Optimism’de faaliyete başladı.

Merge staking’in en büyük sağlayıcılarından Lido Finance, Arbitrum ve Optimism olmak üzere iki layer-2 ağ üzerinde faaliyete başlayarak, Ethereum staking erişimini daha da artırmayı ve gas ücretlerinde tasarruf sağlamayı hedefliyor.

L2 ağlara genişleme planı, temmuz ayında ekibi “bazı layer-2 ağların sağlam bir ekonomik faaliyet gösterdiğini” kabul etmesiyle açıklandı. Söz konusu ağlar üzerinde faaliyete ise 7 Ekim’de başlandı.

Lido’nun sunduğu likit staking hizmeti, kullanıcıların varlıklarını doğrudan staking yapıldığında olduğu gibi kilitlemiyor ve istenildiğinde çekmeye izin veriyor, böylece kullanıcılara daha çok esneklik sağlanmış oluyor.

Coinbase CFO’su Alesia Haas gibi sektörün önde gelen liderleri, varlık kilitleme sorunu çözülmedikçe, staking’in kurumsal yaygınlık kazanamayacağını sık sık söylüyor. Lido da bu esnek ve likit staking seçeneğini sunduğu için popülerlik kazandı.

Lido’nun bu layer-2 ağlarda faaliyete başlamasıyla, her iki ağda da Wrapped Staked Ether (wstETH) token kullanılabilecek.

Lido, buna ek olarak söz konusu ağlar arasında aktarılan wstETH için aylık 150 bin Lido DAO (LDO) ödül ayıracak.

Lido is now on L2 ️

Bridge your staked ETH to Layer 2 protocols at the click of a button to benefit from lower gas fees and exciting DeFi opportunities.

— Lido (@LidoFinance) October 6, 2022

Lido’ya stake edilen 7,4 milyar dolar değerindeki 5,5 milyon ETH, stake etilen toplam ETH miktarının yaklaşık yüzde 40’ı ediyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Lido, Arbitrum ve Optimism ağlarına geliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!