Güvenilir Kripto Para Borsası Nasıl Seçilir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de ve dünyada yaşanan son olaylar, güvenilir bir kripto para borsası seçmenin önemini bir kez daha ortaya koydu. Yatırımcılar başta Bitcoin olmak üzere kripto para birimlerinde hareketli günleri değerlendirmek için acele ediyor ve birçok borsa arasında seçim yapmak zor oluyor ve bu geniş yelpazenin getirdiği kafa karışıklığı kötü bir seçimle sonuçlanabiliyor. Peki borsa seçiminde hangi kriterlere dikkat edilmelidir, iyi ve kötü borsa birbirinden nasıl ayrılır, güvenilir kripto para borsası nasıl seçilir?

Bir borsayı değerlendirirken göz önünde bulundurulması gereken ilk kriterlerden biri kuşkusuz güvenliktir. Güvenlik ayrıca soğuk-sıcak cüzdan ayrımından iki faktörlü kimlik doğrulama ve düzenli denetimlere kadar uzanır.

Saldırı riskine karşı, mümkünse müşteri fonlarının en az yüzde 90’ı bir borsada soğuk hava deposunda tutulmalıdır. Ayrıca platformu kullanırken SMS doğrulaması yerine platform bu özelliği sağlıyorsa Google Authenticator veya benzeri bir iki faktörlü doğrulama tercih edilmelidir. SMS yoluyla kimlik doğrulama, SIM kartlar kopyalanabileceğinden risk oluşturur. Son olarak, borsadaki kripto varlıklar bağımsız olarak düzenli olarak denetlenmelidir.

İtibar aynı zamanda bir kripto para birimi değişiminin güvenilirliğini ölçmek için kullanılabilecek etkenlerden biridir. Bir borsanın yasalara ne kadar uygun olduğu, gerekli lisanslara sahip olup olmadığı ve itibarının ne olduğu dikkate alınmalıdır. Mümkünse ilgili alışverişi deneyimleyenlerin daha önce söylediklerine dikkat edilmeli.

Şeffaflık, İyi Bir Borsa Seçiminde Önemli Kriterler Arasında

Kurucular ve yönetim ekibi kendilerini mi saklıyorlar yoksa kolayca erişilebilirler mi, borsanın gerçek bir adresi var mı, platform bağımsız olarak denetleniyor mu? Bu tür sorular, ilgili değişimin gerçekliği, şeffaflığı ve hesap verebilirliği hakkında cevaplar bulmanıza yardımcı olacaktır.

Başka bir kriter müşteri desteği olabilir. Bir değişim seçerken müşteri desteği de dikkate alınmalıdır. Borsa sorunları çözmeye istekli mi, sorular çabucak cevaplanabiliyor mu?

Güvenilir bir borsa, Müşterinizi Tanıyın (KYC) ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) gereksinimlerine uymalıdır. Anonimliğin son derece değerli olduğu kripto para birimleri dünyasında bunu savunmak çelişkili görünse de, merkezi kripto para borsalarının hem kullanıcıları hem de platformu yasa dışı işlemlerden korumak için bu gerekliliklere uyması önemlidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Güvenilir Kripto Para Borsası Nasıl Seçilir?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!