BTC’nin 20 bin dolar savaşı, kısa pozisyonlarda art arda tasfiyeye yol açtı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), 6 Ekim Perşembe günü 20 bin dolar seviyesine yeniden tırmanarak, bu seviyede kalıcılık sağlamaya çalışıyor. 

BTC/USD 1-hour candle chart (Bitstamp). Source: TradingView

Bitcoin kritik 19 bin dolar seviyesini koruyor

Cointelegraph Piyasalar Pro ve TradingView verileri, BTC/USD paritesinin 5 Ekim’de Wall Street açılış zilinden önce Bitstamp’ta 19.740 dolar seviyelesinden sıçrayış gerçekleştirdiğini ortaya koydu. 

BTC/USD paritesi, devamında başlattığı yükseliş ile son 24 saat içinde 20 milyon dolarlık  kısa pozisyonun tasfiye olmasına sebebiyet verdi.  

BTC tasfiye grafiği (ekran görüntüsü). Kaynak: Coinglass

Gün içinde 20.447 dolar seviyesine kadar yükselen Bitcoin, haberin yazıldığı sırada 20.250 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

Alım satım şirketi olan Eight’in kurucu ve CEO’su Michaël van de Poppe, alım yapılabilecek uygun ve düşük seviyelere dikkat çekti. 

Michaël van de Poppe, “19.800 ve 19.900 dolar seviyeleri uzun pozisyon açmak için uygun, ancak 19.600 dolar seviyesi de Bitcoin için önem arz ediyor,” ifadelerini kullandı. 

Popüler kripto yatırımcısı Il Capo of Crypto ise, kripto piyasası için mevcut kısa vadeli tahminlerini yeniden dile getirdi. Il Capo of Crypto , BTC/USD paritesinin şu anda seyrettiği bölgeden sert bir şekilde reddedilmede önce, yükselmeye devam edebileceğini belirtti. 

Il Capo of Crypto, “Beklentim, tüm piyasanın ortalama yüzde 3-6 yönünde yükselmesi,” tahmininde bulundu. 

“Bazı memecoin’ler istisna olarak daha fazla getiri sağlayabilir. Daha sonrasında düşüş sinyalleri görmek isterim, ama evet, bu direnç devam etmeli. Bundan sora yeni dip seviyelere doğru güçlü bir düşüş hareketi görebiliriz.” 

Öte yandan ABD Doları Endeksi (DXY), tüm haftayı nispeten daha zayıf kalarak ve düşerek geçirdi ve riskli varlıkların nefes almasına olanak tanımaya devam etti. 

ABD Doları Endeksi’nin (DXY) 1 saatlik mum grafiği. Kaynak: TradingView

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BTC’nin 20 bin dolar savaşı, kısa pozisyonlarda art arda tasfiyeye yol açtı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!